Avsluttet med borteseier i Lund

Det ble seier for Kalmarsund i siste serierunde i SSL mot Lund, der en tidligere Stavanger-stjerne spiller.

Det var duket for siste serierunde i SSL når Lund tok i mot Kalmarsund lørdag i SSL dårligste hall. Lerbäckshallen er den eneste hallen der man føler at man er i Norge. Det hjelper ikke at skoa sklir og kølla sitter fast i det seige dekket. Mer gymsal preg enn hall over alt. Begge lag var allerede sluttspillsklare, men Lund hadde muligheten til å passere Kalmarsund på tabellen med seier i dagens kamp. Thea Ekholt starter som vanlig i mål. Karen Farnes pådro seg en hamstringskade forrige helg og nøyde seg derfor med og kun varme opp i dag. I Lund finner vi to svensker som har erfaring i fra den norske eliteserien. Rebecka Åblad ble årets spiller i fjor når hun representerte Stavanger og hovedtrener Pontus Kozan (blir assistent i Warberg neste sesong) har tidligere spilt for både Slevik og Sveiva. Ellers har hjemmelagets Emilie Rosenqvist og Nellie Karlsson tidligere i karrieren spilt for Kalmarsund.

Kalmarsund tar tak i matchen fra start og det skal ta under to og et halv minutt før de er i ledelsen. Moa Tschöp vipper et frislag fra dårlig vinkel mot Matilda Sjödin på lengste, men ballen går i stedet via Lundbacken og inn i mål. Fire minutter senere økes ledelsen til 2-0 når Clara Hellgren og Patricia Forsell kommer to mot en. Et par pass fram og tilbake sender både backen og keeper ut på parkeringsplassen for å hente to kjappe i stappe. Forsell er sist på ballen. Halvveis ut i perioden får man muligheten til å øke ledelsen på et straffeslag, men skuddet går utenfor. I stedet sitter 3-0 når Dominika Buczek først får ballen av Moa Tschöp i midten før hun spiller Evelina Petersson som finner Sjödin på siden. Sjödin slår et fantastisk pass på tvers som Dominika enkelt kan styre rolig inn i åpen kasse. Hjemmelaget har et par sjanser de og, men Thea Ekholt tar seg fint av de. Lagene tar pause på 3-0 og 7-3 i skudd fordel Kalmarsund

I den andre perioden er det et annet Lund lag som kommer på banen. De tar mer vare på ballen og Kalmarsund virker litt vel komfortable. Både Thea Ekholt og Lenka Remesova må dra fram et par meget fine reaksjonsredninger. Dommerne Hultberg og Sabanovic kjører som mot Malmö skyhøy list på både slag. Alt virker å være lov i en periode. Fjorten minutter ut i perioden skal reduseringen sitte når Kalmarsund slipper Minna Karlsson foran mål etter et fint pass fra Ella Hammer som er bak forlenget mållinje. Fire minutter senere er det match igjen når Hammer fikser en ny redusering til 3-2 på et straffeslag.

Fire minutter ut i den siste perioden føles det som matchen blir avgjort når Evelina Petersson slår et meget bra pass til Matilda Sjödin som er sikker som banken når a får posisjonen et par meter skrått ut fra bakerste. 4-2. Det bølger litt mer fram og tilbake nå og begge keepere må dra fram et par solide redninger før 5-2 sitter på en kontring der Ida Samuelsson som vanlig er sikker i fra slottet. Lund tar ut keeper med fire og et halvt minutt igjen å spille etter en time-out, men Ekholt tar seg lett av de enkle avslutningene som kommer.  Med 69 sekunder igjen kontrer Dominika Buczek og rolig setter hun inn dagens sjette Kalmarsundscoring i det tomme buret. Med et sekund igjen drar Thea fram en klasseredning etter pass på tvers. Kalmarsund vinner matchen 6-2 og ender på en syvendeplass i serien.

Serien er over og ser man tilbake på alt så er det liten tvil om at førsterekka til Kalmarsund har vært meget bra i år. Thea Ekholt gjør en meget bra sesong lengst bak og er som alltid best når det trengs som mest. Formen kom og meget fort tilbake etter tommel skaden før jul. Dominika Buzcek bør bli kåra til årets rookie i SSL med den fantastiske sesongen hun hatt. Moa Tschöp er som vanlig best mot de beste og i matchene som betyr mest. 18 assist fra verdens beste offensive back er meget bra tross et trøbblete kne før jul.

Ellers er det vanskelig og ikke la seg imponere av den ekstreme jobben Ida Samuelsson legger ned i førsterekka. Balanserer opp rekka meget bra fra centerposisjon og løper opp x-antall baller defensivt. Er over hele banen i løpet av et bytt. 17 poeng har det blitt, men man kan plusse på et bra antall mål hun hindrer i mot med alle defensive løp, spilleforståelsen og smartnessen i posisjoneringa.  Andrerekka har vært solid i det siste og Patricia Forsell har virkelig funnet formen og vist hu kan spille på flere posisjoner. Clara Hellgren og Hilma Liebgott gjør og en meget fin avslutning på sesongen. Etter kampen var det valg av sluttspillsmotstandere og neste kamp for Kalmarsund blir første kvartfinale (best av fem kamper) langfredag 29 mars i Umeå. Der venter verst tenkelig motstand i serievinner Thorengruppen. Lund møter også tøff motstand i Pixbo med Rikke Ingebrigtsli Hansen.