2.div: Sagene avsluttet sesongen med stil

Torsdag kveld tok tabelltoer Sagene i mot Nittdal som lå som nummer syv på tabellen til kamp i kvinnens andre divisjon avdeling A.

De første ti minuttene gikk undertegnede glipp av da jeg kom rett fra herrenes semifinale mellom Sveiva og Tunet. De resterende ti minutter av den første perioden var en jevn affære sjansemessig selv om Sagene har veldig mye ball og styrer spillet. Nittedal har et par fine kontringer og et par fine skudd fra distanse. Hjemmelaget har et skudd i stolpen og storscorer Anne-Sofie Kvalø Stigum som har gjort comeback etter fødsel er nære ved et par anledninger.

Tre minutter ut i den andre perioden skal Sagene ta en fortjent ledelse. Stine Audestad Lundberg spiller til Hanne Eggen bak mål som velger å kjøre kjøkkenveien. Hanne får akkurat lurt ballen inn før en for dagen meget god Johanna Helena Jansson i Nittedalsmålet rekker sideforskyve helt over. Halvannet minutt senere sitter 2-0 når Rebecka Tjulander spiller et meget fint pass på tvers som Anne-Sofie Kvalø Stigum setter trygt og sikkert som hun pleier.  Under to minutter senere skal bortelaget få en redusering. Kine Fogh Brodahl har hatt flere fine avslutninger fra distanse og tilslutt må keeperen med færrest baklengs i serien Madelen Westend gi en retur. Der er Marthe Aurmo på rett sted til rett tid når hun setter returen som sørger for at vi har 2-1.  Sagene fortsetter å styre spillet, ha mye ball og skaper bra med sjanser, men Jansson fortsetter storspillet. På motsatt ende tar Westend seg av de mulighetene som kommer fra bortelaget. Lagene tar pause på 2-1 til hjemmelaget.

I den siste perioden skulle hjemmelaget vise hvorfor det skiller noen plasseringer mellom lagene på tabellen. Etter 71 sekunder spiller Sara Edelstam frem til Ella Tenmann Melsom som sørger for 3-1. Sagene fortsetter trykket og etter 8.28 skal matchen avgjøres når hjemmelaget drar fram meget fint spill som avsluttes sikkert av Kristina Søegaard etter en meget fin assist fra Edelstam.  Med litt under ti minutter igjen å spille gjør Stine Audestad Lundberg en kjempejobb foran Jansson og når et skudd kommer treffer det beinet til Audestad Lundberg og går i mål.  Så er det stjernespiller og storscorer Anne-Sofie Kvalø Stigum sin tur. Først setter hun 6-1 kaldt og rolig etter et meget fint pass på tvers fra Rebecka Tjulander før Anne-Sofie får et oppspill i slottet, vender rundt og som så mange ganger før plasserer den hardt og fint helt oppe i det høyere krysset.  Sagene vinner 7-1, blir laget som har sluppet inn færrest mål i serien og de sørger for at de dårligst blir nummer tre i kvinnenes 2. divisjon avdeling A.

Hos bortelaget gjør keeper Johanna Helena Jansson en meget bra match tross syv baklengs. Hun holder Nittedal inne i kampen i 48 minutter. Mye av det offensive ligger kaptein Julie Kværnerud bak med sin fine spilleforståelse og blikk. God på vende opp tidlig og sette i gang kontringer. Flertallet av de andre store sjansene Nittedal skaper er det Kine Fogh Brodahl som står bak etter fine raid på egenhånd eller solide distanseskudd.  Meget bra match av ungjenta som sleit med en kjenning i baksiden.

Hos hjemmelaget skaper Rebecka Tjulander og Anne-Sofie Kvalø Stigum sjanser på sjanse. Mye fint kombinasjonsspill, bra pass, blikk og teknikk på de to tidligere eliteseriespillerne.  Ellers er Madelen Westend god lengst bak.  Færrest baklengs i serien er meget solid også gjør Sara Edelstam en meget bra match. Skaper ting på egenhånd, flink til å spille fram andre og meget god i valgene hun tar med ball. Et jevnt og godt Sagene lag som stadig i år har vist fram mye bra offensivt spill avslutter sesongen på en meget fin måte.