Seier i generalprøven

7O8A6985
Det ble jevnt og spennende mellom Norge og Danmarks menn i ettermiddagens generalprøve før VM, der kampen ikke avgjort under ordinær tid. 

Lagene føler på hverandre i starten da Norges og Danmarks menn gjør opp i dagens andre kamp i Frederikshavn. Norge har de største farlighetene de første ti minuttene, og Sindre Buraas er nærmest da han tvinger Mike Trolle til en god redning i det 11. minutt. Begge lag får mulighet i overtall uten at det skjer nevneverdig før Markus Lindgjerdet går på et raid i undertall, han overlister nesten Trolle, ballen treffer stangen og Ole Mossin Olesen smeller inn returen i det 14. minutt. Norge har mye ball, men presisjonen er ikke helt hundre prosent alle ganger og det utnytter Mathias Glass og utligner med minuttet igjen. Fler scoringer blir det ikke i den første perioden og lagene går til pause på stillingen 1-1.

7O8A6830
Jørgen Becher debuterte for Norge i kampen mot Danmark. Nor 92-spilleren spilte ving på rekke sammen med Christoffer Nilsson og Andreas Næss Valbye. Becher måtte dessverre forlate kampen med skade i midtperioden. 


Norge er best i starten av den andre perioden, men det mangler litt på presisjonen i pasninger og danskene kriger godt i forsvar. Halvveis i perioden tar Norge timeout og gjør forandringer på laget.  Byttene ser ut å tenne de norske spillerene som tar tak i kampen og skaper noen halvfarligheter. Det er jevnt og spillet bølger til tider frem og tilbake. Med et par minutter igjen av perioden blir Jørgen Becher skadet og må skuffet forlate banen. Noen flere scoringer blir det ikke i midtperioden og det er fortsatt uavgjort.

7O8A6887
Det ble jevnt og spennende mellom Norge og Danmark i dagens kamp, her jubler danskene for utligningen. 


Norge har det spillemessige overtaket og det ser ut til at danskene ønsker å vente på kontringene, og der er de dyktige. Norge sliter å komme seg til de helt store sjansene den første halvdelen av perioden. I det 11. minutt kommer danskene på en kontring og Markus Jelsnes må dra frem en skikkelig feberredning. Norge fortsetter å trykke på, men danskene står på voldsomt i eget forsvar og gjør det ekstremt vanskelig for nordmennene. Med halvminuttet igjen får danskene overtall etter en noe billig utvisning, men det blir bare nesten for danskene og spilleforlengelse.

Måtte avgjøres på straffer
Spilleforlengelsen blir en tilknept affære og det er Norge som er nærmest scoring i det syvende minutt, da Trolle viser nok en gang viser sin klasse da Ketil Kronberg er frempå. Danskene har noen småfarligheter uten at de klarer å sette Jelsnes på prøve, og det må avgjøres på straffer.

Ketil Kronberg og Ole Mossin Olesen setter de to første for Norge, og danskene bommer på sin tre første. Daniel Gidske tar den siste straffen og setter den og Norge vinner generalprøven.

Nå har landslagssjef André Sveen og hans stab en jobb å gjøre i kveld. Tirsdag skal VM-troppen være klar og innsendt til det internasjonale forbundet. Blir det noen overraskelser i årets VM-tropp?

Danmark-Norge 1-2 (1-1,0-0,0-0) *etter straffer
Arena Nord, 600 tilskuere
U2 (10.51) Simon Lauridsen (obstruksjon)
U2 (11.58) Ole Martin Skau Jansson (obstruksjon
0-1 (13.43) Ole Mossin Olesen (Markus Lindgjerdet) spill 4 mot 5
1-1 (19.02) Mathias Glass (ua)
U2 (26.33) Anders Holm (liggende spill)
U2 (59.29) Mads Fossum Normann (ulovlig dytt)
Skudd: 15-24 (4-5,3-10,8-9)
Dommere: Kirjonen/Sirkaa (FIN)

Norges lag fra start: 


Markus Jelsnes

Henrik Fredriksen, Daniel Gidske
Ketil Kronberg
Sindre Bjerknes, Robin Norstrøm

Martin Isnes Kvisvik, Mads Fossum Normann
Markus Lindgjerdet

Ole Mossin Mossin, Ole Martin Skau Jansson

Sindre Buraas, Ludvik Hansen

Andreas Næss Valbye
Christoffer Nilsson, Jørgen Becher

På benken fra start: Andreas Falkeid (mv), Kristoffer Bakke, Fredrik Gjødalstuen, Marcus Hamrin, Patrick Martinsen, Patrick Hjemgård.


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.