Revansje etter snoperasjon

7O8A2851
Det ble en tight kamp mot Danmark om gruppeseieren. Norge fikk kjempe hardt for seieren men kunne til slutt få revansje på danskene. 


Kampen starter bra for Norge og allerede etter halvannet minutt banker Andreas Næss Valbye inn 1-0. Danskene bruker like lang tid på å utligne den norske ledelsen, men nordmennene går rett i strupen på danskene og Marius Pedersen setter 2-1 halvminuttet etter. Halvveis i perioden kontrer Daniel Gidske inn 3-1 for Norge. Det kjempes og slites over hele banen og det er lite tvil om at det et nabooppgjør, men uten at det er stygt spill av den grunn. Danskene reduserer til 3-2 på et frislag med fire minutter igjen av perioden. Norge sliter med å bryte ned danskene i forsvar og med åtte sekunder igjen er det isteden danskene som utligner. 


7O8A2623
Daniel Gidske var sentral i Norges seier over Danmark og fikk pris som Norges beste i turneringen.


Danskene får en drømmeåpning på den andre perioden og tar ledelsen etter halvannet minutt. Danskene er aggressive og gode i forsvararbeidet og Norge sliter med å komme seg til gode sjanser de første fem minuttene. I det åttende minuttet ryker Danmark på en dobbelutvisning og Norge får en gyllende sjanse. Da kommer også utligningen til 4-4, Ole Mossin Olesen hamrer inn ballen i spill fem mot tre. Det er skikkelig nerve i kampen nå, og begge lag sliter og jobber for et ledelsemål. Det kommer med åtte sekunder igjen, og det er Sindre Bjerknes som lekent overlister Emil Brixager i det danske målet.

7O8A2932
Andreas Falkeid holdt til tider Norge inne i kampen og fikk prisen som Norges beste spiller. 

I den tredje perioden får Danmark en kjempesjanse før det er spilt ti sekunder, men etter å ha fintet ut Andreas Falkeid klarer dansken å trille ballen utenfor. Danskene har flere muligheter og før det er spilt to minutter styrer en danske inn utligningen etter svakt norsk forsvarsspill. Norge virker paralyserte og danskene tråkler seg igjennom nordmennene gang på gang. I det femte minuttet kommer også ledelsemålet, som er full fortjent for danskene. Norge tenner til etter det danske ledelsemålet og setter danskene under press, men sliter fortsatt med å nøste opp Danmarks forsvar. Det drøyer helt til det 11. minutt før Norge får utdeling da Kristoffer Bakke banker inn 6-6. Norge kjører kampen og når danskene endelig tør å klive oppover på banen straffes de av nordmennene og .Ole Martin Skau Jansson banker inn 7-6 med fem minutter igjen. Danskene tar timeout med fire minutter igjen og med to minutter igjen ryker Norge på en utvisning, men nå har Falkeid stengt igjen og gjør flere feberredninger på slutten og sikrer Norge gruppeseieren.

Ikke fornøyd med kampen
Det ble norsk seier etter en snuoperasjon i siste halvdel av den tredje perioden. Landslagssjef André Sveen var fornøyd med seieren men ikke helt fornøyd med det norske spillet.
– Veldig deilig, nå fikk vi tatt igjen litt på danskene. Jeg er ikke fornøyd med kampen, vi slurver for mye og nøyaktigheten er ikke der. Vi har litt dårlig kommunikasjon og det blir litt svingdører i forsvaret, vi klarer å demme opp litt etterhvert og vinner kampen, sier Sveen til Assisten.


Da danskene snudde kampen i starten av den tredje perioden vurderte Sveen å gjøre forandringer, men da klarte nordmennene allikevel å snu kampen, og det noe uerfarne laget fikk isteden fullføre kampen og høstet nyttige erfaringer. 

– Det er veldig deilig vinne mot Danmark, vi gjør det riktige i de riktige situasjonene, til slutt. Vi lå under med 5-6 der, og da var det vel like før vi skulle gjøre om på formasjonene og gå ned på folk, men det trengte vi ikke og det er viktig erfaring å få for spillerne, å få kjenne litt på det.  

Etter gruppeseier og fire strake seiere kan alt fokus rettes mot VM i Praha for lagkaptein Daniel Gidske og Norge.
– Det føles bra,  det er jo derfor vi kom hit. Det var mål nummer en, og det klarte vi så da er vi fornøyde, sier Gidske etter seieren over Danmark.


Denne uken har Gidske spilt senter istedenfor sin vante plass på backen.
– Det er veldig uvant. Alt sitter ikke i ryggmargen så man må tenke litt ekstra. Men jeg synes det er veldig kult å få prøve å utvikle det offensive spillet og jobbe med det, og nå som Thomas Stræte og Ketil Kronberg er blitt borte kunne vi teste det.

7O8A2824
Marius Pedersen scoret mot danskene i dagens oppgjør, her i kamp med Frederikk Kobberup.


Nå venter VM-spill for femte gang for Gidske. Han synes det norske landslaget har sett bra ut i turneringen og at det lover godt for fremtiden.
– Det ser ganske lovende ut. Vi har en del spillere hjemme som Markus Lindgjerdet, Christoffer Nilsson, Lars Erik Torp, Thomas Stræte og kanskje Ketil Kronberg. Får vi med noen av de synes jeg det ser veldig lovende, det kommer også spillere underifra hele tiden som tar for seg, så da blir det litt konkurranse. Får vi med alle så har vi det beste laget vi hatt på en stund, vi får se hvordan vi får det til foran VM.

Gidske fikk prisen som Norges beste spiller i turneringen og ble også beste poengplukker i gruppen to poeng foran rekkekamerat Ole Mossin Olesen.
– Det er alltid gøy å gjøre poeng, jeg er ikke så opptatt av det selv. Men det er klart det er et bevis på at man har gjort noe rett, så det er alltid moro. Nå har det funket veldig bra på slutten her med Ole Mossin Olesen og Marius Pedersen, så de har gjort masse poeng de også så det er moro.

For Marius Pedersen er det andre gang han er med og fører Norge til VM.
– 
Det føles jævli kult. Vi hadde en enkel første match, en litt vanskeligere andrematch og en ok tredjematch, og så Danmark på slutten her som er det som er kult med innebandy, en tøff og jevn kamp hele veien, synes Pedersen.


Med to lag som allerede var klare for VM kunne man kanskje tenke seg en daff forestilling, men isteden ble det et skikkelig nabooppgjør med masse tøffe dueller og kjemping.
– Det var mest prestisje nå i og med at begge var klare. De slo oss i VM sist så det var kult å vinne nå.

Danmark-Norge 6-7 (3-3,1-2,2-2)
Sporthall Klokocina, 228 tilskuere
0-1 (01.34) Andreas Næss Valbye (Ludvik Hansen)

1-1 (02.52) Mathias Glass (Lukas Eldholm)

1-2 (03.29) Marius Pedersen (Ole Mossin Olesen)
1-3 (09.21) Daniel Gidske (Mossin Olesen)

2-3 (16.15) Andreas Glad (Mark Bek)
3-3 (19.52) Frederik Kobberup (Eldholm)
4-3 (21.37) Glass (Eldholm)
U2 (27.24) Jesper Schmidt (obstruksjon)
U2 (27.24) Kobberup (obstruksjon)
4-4 (28.10) Mossin Olesen (Gidske) spill 5 mot 3
4-5 (39.52) Sindre Bjerknes (Ole Martin Skau Jansson)
5-5 (41.43) Glad (Anders Holm Jensen)

6-5 (45.01) Jens Roland Buckner (Mikkel Skov Nielsen)
6-6 (50.35) Kristoffer Bakke (Martin Isnes Kvisvik)
6-7 (54.33) Skau Jansson (Bjerknes)
U2 (58.25) Pedersen (ulovlig dytt)
Skudd: 20-38 (5-10,5-14,10-14)
Dommere: Heinola/Marttinen (FIN)

Norges lag mot Danmark:

Andreas Falkeid

Jørgen Sjolte, Martin Isnes Kvisvik
Sindre Bjerknes
Ole Martin Skau Jansson, Kristoffer Bakke

Patrick Martinsen, Mads Normann Fossum
Daniel Gidske
Marius Pedersen, Ole Mossin Olesen

Emilio Garcia, Ludvik Hansen
Andreas Næss Valbye
Patrick Hjemgård, Fredrik Gjødalstuen

På benken fra start: Markus Jelsnes (mv), Christoffer Øistad, Anders Øvereng, Marcus Hamrin

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.