– Vi trenger erfaringen

7O8A0125
Tim Hidskes er en ukjent mann for de fleste i Norge, men nederlenderen som til daglig er trener i Fjellkameratene i Bergen, leder denne uken det britiske laget i VM-kvalifiseringen. 


For et par år siden tok nederlenderen Tim Hidskes turen til Bergen for å bli trener for klubben Fjellkameratene. 32-åringen har erfaring både som spiller og trener på det nederlandske landslaget og brenner virkelig for sporten. Han har tidligere studert i England og når sjansen bød seg meldte han sin interesse og fikk jobben som landslagsjef for Storbritannia, for et landslag som ligger et stykke bak de aller beste i Europa.
– Vi visste det skulle bli en virkelig vanskelig turnering, men for oss handler det i første hånd om å utvikle oss videre og lære av denne erfaringen, sier Hidskes til Assisten. 

Siden oktober har han vært landslagssjef for britene. Det har vært få samlinger og det er mye nye spillere i troppen som kjemper i Nitra. Storbritannia ladet opp i Höllviken før turneringen men manglet flere av sine spillere under dagene i Sverige.

– Vi skal prøve å fighte så godt det går mot langt tøffere nasjoner som har trent sammen lengre enn oss, vi har mange nye spillere som trenger erfaringen. Vi vil kunne se tilbake på denne turneringen og se at vi har blitt et bedre lag.

7O8A0181
Tom Hidskes gir gode råd til en av sine spillere i kampen mot Danmark. 


Hidskes tror britene også trenger å få inn flere spillere som er vant å spille på et høyere nivå. I dag er landet delt inn i to med ligaspill i sør og nord, og spredningen av klubber og spillere er langt fra godt nok. 

– Vi trenger flere spillere og vi trenger flere klubber enn vi har nå. Jeg føler at det britiske forbundet jobber hardt for å få det til. Vi trenger også flere spillere som spiller i de beste ligaene og høyere opp i ligasystemet enn de vi har i dag, og om det er noen spillere med britisk pass i Norge så er det bare å ta kontakt med oss.

7O8A0118
Så langt har det blitt 1-11 tap for Spania og 0-16 for Danmark i turneringen for Storbritannia. 


I dag møter Hidskes Storbritannia det norske laget for aller første gang.
– For meg blir det en kamp som alle andre og jeg tror ikke det vil føles noe spesielt på grunn av at jeg bor i Norge, jeg ikke har så stor kjennskap til spillerne grunnet at jeg bor i Bergen og ikke ser de så ofte. Det blir nok mest spesielt for mine venner i Bergen, så jeg vet ikke om mine klubbkamerater i Fjellkameratene heier på Norge eller meg i denne kampen, hehe. Det blir spennende å møte Norge, som jeg føler har et veldig bra lag. Vi har nok ikke så store sjanser til seier så vi får bare prøve å lære oss masse av å møte et såpass godt lag.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.