Fikk kjempe hardt for seieren

7O8A0785
Norge hadde til tider problemer med et hardt kjempende Østerrike, men tok allikevel sin andre seier i VM-kvalifiseringen. 


Norge får en bra start på kampen da Patrick Hjemgård sterkt bryter seg frem, og vingen banker deretter inn 1-0 etter halvannet minutt. Østerrike står opp bra, og da begge lag sliter med å skape de helt store sjansene blir det mest stillingskrig. Perioden er halvveis da østerrikerne utligner, men Norge bruker bare et par minutter på å ta ledelsen igjen da Sindre Bjerknes scorer 2-1 i overtall. Norge får ikke helt opp tempoet som de ønsker, og da klarer Østerrike å forsvare seg godt resten av perioden. 

7O8A0688
Østerrike sto opp bra mot Norge de to første periodene.

Norge drar opp tempoet litt i starten av den andre perioden og skaper et par virkelig store sjanser, men Østerrikes målvakt Timmo Taurer er både dyktig og heldig som holder buret rent de første minuttene. Norge dominerer banespillet store deler av perioden, men sliter med å finne lukene og skape de store målsjansene mot et hardt arbeidende Østerrike. Midtperioden ender målløs og selv om det var langt bedre fra de norske sliter vi med å skape det store. 


7O8A0577
Anders Øvereng fikk sin debut for Norge mot Østerrike. 

Norge fortsetter å sette press på sine motstandere i den tredje perioden, og en pigg Hjemgård tvinger Taurer til et par gode redninger de første minuttene. Målene lar vente på seg, og først etter ni minutter finner Bjerknes en helt ledig Ole Mossin Olesen som kan sette 3-1, til stor jubel fra den norske benken. Da Kristoffer Bakke smeller inn 4-1 minuttet etter tar Østerrike timeout. Med fire minutter igjen har Østerrike en kjempemulighet men Markus Jelsnes er våken og redder. To minutter senere må Jelsnes i aksjon igjen og gjør en trippelredning. Østerrike får blod på tann og med halvannet minutt igjen kommer reduseringen til 4-2, men nærmere kommer man ikke og Norge vinner 4-2. 

Østerrike-Norge 2-4 (1-2,0-0,1-2)
Sporthall Klokocina, 144 tilskuere
0-1 (01.39) Patrick Hjemgård (Christoffer Øistad)

1-1 (09.56) Thomas Seebacher (Luca Palermo)
U2 (11.24) Laurin Zehetner (låsing av kølle)
1-2 (12.08) Sindre Bjerknes (Daniel Gidske) spill 5 mot 4
1-3 (49.00) Ole Mossin Olesen (Bjerknes)

1-4 (50.09) Kristoffer Bakke (ua)
2-4 (58.22) Timo Schmid (Manuel Schmitter)
Skudd: 18-27 (5-10,4-8,9-9)
Dommere: Ilyk/Zolotar (UKR)


Norges lag mot Østerrike:

Markus Jelsnes

Anders Øvereng, Martin Kvisvik
Sindre Bjerknes
Ole Martin Skau Jansson, Marius Pedersen

Christoffer Øistad, Mads Fossum Normann
Daniel Gidske
Patrick Hjemgård, Ole Mossin Olesen

Emilio Garcia, Ludvik Hansen
Patrick Martinsen
Marcus Hamrin, Kristoffer Bakke

På benken fra start: Andreas Falkeid (mv), Jørgen Sjolte, Andreas Næss Valbye, Fredrik Gjødalstuen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.