– Spilte oss bra inn i det

7O8A0058
Landslagssjefen var fornøyd med det han så i den første kampen mot Spania. Med fire debutanter på banen ble det seier og en god start på VM-kvalifiseringen.


Landslagssjef André Sveen gir Norge godkjent i den første kampen i kvalifiseringen til VM. Nå venter kamper mot Østerrike, Storbritannia og Danmark de neste dagene.
– Jeg synes vi spilte oss bra inn i det. Det var tydelig at det var den første perioden i første kamp i turneringen. Vi spilte oss opp og spilte bra i den andre perioden, noen sekvenser i den tredje perioden der vi slapp de litt lett igjennom men da ryddet Markus Jelsnes opp der i mål, men jevnt over en bra landskamp av oss, sier Sveen til Assisten.

LES OGSÅ: – Det var tøft i dag

Han slapp til fire debutanter i samme rekke sammen med Andreas Næss Valbye, og etterhvert Patrick Martinsen. Debutene til Fredrik Gjødalstuen, Marcus Hamrin, Ludvik Hansen og Emilio Garcia var han fornøyd med.
– De klarte seg bra, det virket trygt og godt og de fikk bidratt offensiv. De skulle gjerne hatt et par mål til, men defensivt klarte de seg bra, selv om det var litt skurring i begynnelsen, men det skulle vel egentlig bare mangle med fire debutanter med høye skuldre i samme rekke, jeg ville ikke hatt noe problem å sette de sammen igjen på samme rekke.


7O8A9900
Det ble norsk 13-0 seier over Spania i slovakiske Nitra i formiddag.

Andreas Næss Valbye måtte utgå tidlig med skade, og ble erstattet av Patrick Martinsen. Sveiva-senteren håper Sveen er spilleklar i løpet av morgendagen eller til kampen mot Storbritannia.
– Andreas er litt stiv etter at han fikk seg en låsing i ryggen. Om han er spillerklar allerede i morgen vet vi ikke ennå, men det vet vi mer om i løpet av ettermiddagen og kvelden. Litt vondt i ryggen har han. Men det er ikke noe kritisk, så han får en god runde med massasje og behandling i dag så kan det være han er klar allerede i morgen.

LES OGSÅ: Knusende norsk seier

Flere av spillerne som vi normalt sett ser sammen i klubblagene var spredt på ulike formasjoner, og det så ut å fungere ypperlig, fremfor alt offensivt så det meget spennende ut.
– Det her er rekker vi har prøvd på samling og som har fungert bra. Så om det da skulle skjære seg og alt går i stå, har vi det i bakhånd og kan coache inn klubbkonstellasjoner, som er betydelig lettere enn å coache inn tilfeldige spillere sammen.

Sveen har fått høre litt kritikk for at tatt ut et landslag som uerfarent på dette nivået, men har selv stor tro på den tropp som jakter på VM-billetten i slovakiske Nitra.
– Jeg føler ikke at vi har tatt noen sjanser. Jeg har veldig tro på de spillerne jeg tatt ut. Hvis vi skal få flere spillere med erfaring, må vi også la dem få sjansen. Vi er i et generasjonsskifte, der flere av de eldre teller på knappene, og da er det helt naturlig å løfte inn litt nye fjes som får sjansen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.