50 landskamper for Gidske


Daniel Gidske debuterte på det norske landslaget i Polen for seks år siden. Den da 18 år gamle backen har blitt 24 år, og rundet i dag 50 landskamper for Norge.


Han har sakte men sikkert tatt reisen fra læregutt til etablert og videre til en erfaren landslagsspiller, tross at han bare rukket å bli 24 år gammel. Men etter flere sesonger bak seg i SSL og tre VM-turneringer har han blitt en av Norges viktigste spillere også på landslaget. I kampen mot Finland rundet han 50 landskamper, og er høyt oppe på listen bland backene.
– Det føles selvfølgelig bra. Det er moro å få være en av de med mest erfaring. Jeg har vært med en stund nå å har lenge sett opp til mange av de eldre. Jeg håper jeg kan bli en sånn spiller for de yngre og nye som kommer inn og hjelpe de å utvikle seg, sier Daniel Gidske till Assisten.


Da: Daniel Gidske jubler for mål i sin første VM-kamp mot Japan 2010.

Han har ingen planer om å gi seg på landslaget ennå, og er i god rute til å knuse landslagsrekorden til Ketil Kronberg om han fortsetter like lenge som Dalen-spilleren på landslaget.

– Jeg håper og tror at jeg har mine beste år foran meg så det skal bli kult å fortsette den reisen!


Han er passe fornøyd med lagets innsats i Polish Open etter to kamper.

– Det har sett greit ut. Det er litt vanskelig å dra sluttsatser fra Tysklandskampen, men vi står opp bra i dag mot Finland. Det er synd at vi ikke kan stenge kampen i den tredje perioden,  for disse finnene skulle vi ha slått.


Etter 50 landskamper er det lov å mimre litt for 24-åringen.

– Det største minne mitt på landsalget tror jeg fortsatt er første kampen mot Finland. Selv om vi tapte 13-0, så var det en opplevelse å få kjenne på nivået.

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.