Finland snudde og vant


Norge tapte for Finland etter å ha ledet i to perioder. Finland snudde kampen tidlig i den tredje perioden og vant. Norge møter Tsjekkia klokken 17.00 i ettermiddag i semifinale.

 
Norge starter kampen bra og når finnene drar på seg en utvisning tar de likegodt ledelsen, når Ole Mossin Olesen scorer i overtallet. Finnene presser på for utligning, men isteden er det Norge som kontrer og dobler ledelsen. Finland øker presset på Norge og etter ni minutter få de også inn reduseringen. Men Norge er pigge og øker nok en gang sin ledelse etter 14 minutter, når Patrick Hjemgård gjør 3-1. Med minuttet igjen av den første perioden reduserer finnene, men Norge tar med seg 3-2 ledelse inn i garderoben etter en god periode. 


LES OGSÅ: Norge knuste Tyskland

Finnene får en bedre start på den andre perioden og utligner Norges ledelse før det har gått halvannet minuttet. Finland prøver å presse Norge, men da viser nordmennene styrke i overgangene. Mossin Olesen gir Norge ledelsen igjen, etter et fint raid av Henrik Fredriksen som gjør sitt først poeng i landslagsdrakten. Norge blir presset ned etter scoringen men det drøyer til halvveis i perioden før finnene finner nettmaskene og utligner. Finnene tar over mer og mer, men Norge tar sjansene når de byr seg og med drøye minuttet igjen av perioden er Ketil Kronberg frempå og setter 5-4 til Norge. En langt bedre periode av finnene, men Norge går til garderoben med ledelse også etter den andre perioden. 

LES OGSÅ: “Slipper inn for enkle mål“


Finland fortsetter å presse ned Norge i den tredje perioden, og etter fem minutter kommer endelig uttellingen for finnene. De gir seg heller ikke og halvannet minutt etter de utlignet tar de ledelsen for første gangen i kampen. Norge blir litt mere frempå etter det finske ledelsemålet men sliter med å skape de helt store sjansene. Norge tar time out og tar ut Markus Jelsnes i et forsøk på å komme i kapp. Men det blir med forsøket, Finland er nærmere å øke sin ledelse enn Norge er å utligne. Etter en god førsteperiode blir Norge alt for baktunge utover kampen, samtidig som de finske spillerne våkner. Daniel Gidske fikk prisen som Norges beste i sin 50. landskamp for Norge.


For Norge venter semifinale klokken 17.00 mot Tsjekkia. Finland møter vinneren av Polen og Slovakia klokken 20.00. 

Norge - Finland 5-6 (3-2,2-2,0-2)

WKK Sport Center, 75 tilskuere

U2 (04.26) Miikka Sokka (hardt spill) 

1-0 (05.03) Ole Mossin Olesen (Daniel Gidske) spill 5 mot 4

2-0 (06.21) Thomas Stræte (Ketil Kronberg)
2-1 (08.48) Atte Eronen (Sokka)
3-1 (13.54) Patrick Hjemgård (Sindre Bjerknes)
3-2 (19.07) Ville Lastikka (Rasmus Kainulainen)

3-3 (21.14) Jukka-Pekka Pelto-Arvo (Sokka)
4-3 (24.06) Mossin Olesen (Henrik Fredriksen)
U2 (25.51) Christoffer Øistad (slag)
4-4 (31.18) Pelto-Arvo (Marko Juselius)
5-4 (38.39) Kronberg (Gidske)
5-5 (45.03) Eemil Ukkonen (Tuure Ailio)

5-6 (46.37) Eronen (Aaro Astala)

Skudd: 9-22 (5-7,4-6,0-9)

Dommere: Burek/Czarnecki (POL)

Se kampen i reprise:


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.