Idrettsglede på Supercamp

IMG 8628
Innebandylag fra Gjelleråsen på Østlandet til lokale lag i Rogaland var representert da Stavanger Open arrangerte Super-innebandy for andre gang.


I år ble det arrangert Supercamp under Stavanger Open for første gang, det etter at man i fjor hadde Super-innebandy med for første gang under turneringen. Innebandy er den største idretten Norges Bandyforbund har under sitt paraply, og idretten er tilrettelagt for alle som ønsker å delta uansett funksjon og alder. 
De siste årene har vi hatt fokus på å starte klubber og miljøer for mennesker med spesielle behov, sier Ann Katrin Eriksson, prosjektleder for Norges Bandyforbund.


Fokus på superklassen
Det var godt tempo i Vikinghallen da superklassen, som er et særskilt tilrettelagt opplæringstilbud for mennesker med spesielle behov, hadde trening lørdag formiddag.
– Vi har tilrettelagt gruppe for de som ikke finner plassen sin i et ordinært idrettslag fordi det er viktig at de også får komme på trening og være en del av et lag, for å få flere venner og bli kjent med nye folk, sier Eriksson

IMG 8397Prosjektansvarlig: Ann Katrin Eriksson var fornøyd med utøvernes innsats.

Vant gull i fjor

Vinterlekene i Special Olympics er et arrangement med 3000 idrettsutøvere fra 115 land. Alle som deltar har en utviklingshemming. I fjor var det første gang noen fra Norge deltok. Det var laget fra Karmøy, som i år deltok på Stavanger Open, som vant gull.
– Jeg har spilt innebandy i to år og trives godt. Det er viktig for meg å ha treninger og kamper slik at vi får kommet oss ut - det er bra for helsa. Special Olympics var en helt spesiell opplevelse. Vi spilte kamp i Østerrike mot Singapore og vant 5-2. Vi traff også noen kjente spillere, sier Vidar Flotve Birkeland.

LES OGSÅ: Stort engasjement


Bjørnar Støyle er en av lagets beste spillere og han kan mer enn bare å spille innebandy. Nå venter han spent på svaret om å få representere Norge i Special Olympics.

– Jeg har spilt innebandy i elleve måneder og ble toppscorer i mesterskapet i Østerrike. Det gøyeste med innebandy er å få møte nye motstandere. I mars 2019 skal jeg reise til Abu Dhabi for å delta på hekkeløp og sprint i Special Olympics dersom jeg får godkjenning fra forbundet i mai, sier Støyle.

IMG 8492
Kampmodus:
Bjørnar Støyle i kamp om ballen med motspiller.

Reist langt

Gjelleråsen reiste helt fra Oslo for å delta på arrangementet. En av de seks heldige som ble trukket ut til å bli med å reise var Malen Robøle.
– Jeg har ikke spilt innebandy så veldig lenge, men har lyst til å spille i mange år til. Jeg håper vi får komme tilbake å spille igjen, men per nå vet jeg ikke når vi skal spille kamp neste gang. Det har vært et bra arrangement, og jeg har kost meg masse i helgen. Jeg synes også det var lagt godt opp for at vi kunne spille. Jeg har blitt kjent med mange nye mennesker, og fått noen nye venner, forteller Robøle.

IMG 8670
Fikk medalje:
Madelen Robøle var storfornøyd etter helgen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.