Fikk blod på tann

IMG 1727
I vår fikk de blod på tann etter en hederlig innsats i eliteseriekvalifiseringen. Nå satser trønderne i Trygg/Lade mot en ny mulighet å rykke opp til eliteserien.


De viste til tider opp fint spill under kvalifiseringen til eliteserien i vår. Nå ønsker trønderklubben Trygg/Lade en ny mulighet til å kjempe om opprykk til landets høyeste divisjon. 

– Ja, vi går for å klare kvalikken denne sesongen. I vår var en prøvesmak og vi føler vi er nærmere enn vi trodde på forhånd, sier Asbjørn Randall Aa til Assisten.


Trønderen som har spilt flere VM-turneringer med USA og spill med klubber som Øya, Ugla, Nidaros og Slevik tror det finnes potensiale i klubben. 

– Vi tror grunnlaget finnes, men er avhengig av tilflyttere. Vi ser at det er mange med U19 og eliteerfaring som flytter til å byen for å studere. Noen ønsker kanskje å satse videre, men har ikke hatt noe tilbud om det. Så spillerne ender da i studentlaget NTNUI og når man først er etablert der er det vanskelig å få de til å bytte klubb. Det jobbes også godt med rekrutteringen i byen, noe Jonathan Moldjord og Brage Harby er et bevis på, men etterhvert blir jo alternativet deres å flytte sørover for å få utfordring nok og det kan fort være et for stort steg på en gang. Vi er ikke de beste selv på rekruttering, men det taes grep nå. Men vi er best i byen per nå og har en del spillere som ønsker opp og da føler vi at det er på tide. Det virker som om mange tørster etter elite-innebandy i byen og klubben bygger egen hall som skal stå klar om to år. Vi er også klare på at vi tar ikke steget om vi ikke er klar for det, det gjelder sportslig, økonomisk og administrativt. Og det er det vi bygger nå.

IMG 1686
Asbjørn Randall Aa under eliteseriekvalifiseringen mot Fredrikstad i Bækkelagshallen


Det er ikke bare bare å rykke opp til eliteserien. Nidaros og Ugla har vært oppe tidligere i eliteserien uten noen større suksess. For at opprykk skal bli en realitet er det mye som må forbedres for trønderne. 

– Vi trenger først og fremst bredere og bedre trent stall. Vi så at vi ble slitne utover i kampene mot Fredrikstad og Bækkelaget i kvalikken og hadde ikke flere å dytte innpå. Men vi er også opptatt av  å ikke tappe de andre klubbene i regionen, vi ønsker lokale spiller men da må de gå inn å forsterke laget i toppen og de må vise oss at dette ønsker de. Så først og fremst ønsker vi å komme i kontakt med kommende studenter eller andre spillere som kan ha et ønske om å flytte på seg. Trondheim er jo studentby nummer én i landet, men det er også store muligheter for å trives om man ikke skal studere. Klart man også trenger penger, og som mange andre idretter her i byen ser vi jo at det stort sett skrives om Rosenborg og litt Byåsen Håndball og da er det ikke veldig attraktivt å sponse oss. Nå har vi ikke testet markedet helt enda, men vi skal gå inn med alt vi har for å lykkes. Vi er et kjent idrettslag med rik historie i en bydel med mange store firma så vi tror ikke det er umulig.

Trygg/Lade har også vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og sikret seg underskriften til U19-landslagsspilleren Jonathan Moldjord fra Freidig, Roald Lundberg fra Tiller og trioen Sindre Eliassen, Lars Bakken Leiknes og Haakon Gåsland fra Nyborg. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.