Hultgren avgjorde VM-finalen!

49223300877 5d0a55816a c
(Foto: Fabrice De Gasperis/IFF)

4250 tilskuere fikk virkelig valuta for pengene da Sveits og Sverige barket sammen i VM-finalen. Først etter spilleforlengelse kunne Johanna Hultgren sikre svensk gull.


Sverige fikk en marerittstart på finalen i Neuchatel, etter drøye minuttet sendte Margit Scheidegger publikum opp av setene og ballen i mål. Moa Gustafsson utlignet etter 12. minutter og lagene gikk til pause med uavgjort. 


Tre minutter ut i den andre perioden var Gustafsson på plass igjen og sendte Sverige i føringen for første gang. Pause med svensk ledelse og en fullsatt Patinoires du Littoral hadde fått spenningen de håpte på.

LES OGSÅ: Bronse til Finland


Det var jevnt og spennende, og begge nasjoner hadde sine muligheter men nesten scoring lot vente på seg, og en storspillende Lara Heini i Sveits mål så til at svenskene ikke kunne avgjøre kampen. Sveits tok ut målvakten og da kunne Corin Rüttimann sende hjemmepublikummet til himmels, 2-2 med åtte(!) sekunder igjen og det måtte spilleforlengelse til for avgjøre VM. 

Der fikk Anna Wijk ballen etter minuttet og med en smart pass fant hun Johanna Hultgren, og den svenske forwarden kunne enkelt sette 3-2 og avgjøre VM-finalen. Med det tok Sverige sitt syvende strake VM-gull og for Wijk ble det nummer seks på rappen og trolig hennes siste, da hun er usikker på videre spill etter inneværende sesong. KAMPFAKTA

 

All star-team:

Målvakt: Lara Heini (SUI)

Forsvar: My Kippilä (FIN)

Forsvar: Flurina Marti (SUI) 

Senter: Anna Wijk (SWE)
Ving: Denisa Ratajova (CZE)

Ving: Emelie Wibron (SWE)

VMs mest verdifulle spiller: Oona Kauppi (FIN)Sluttstilling VM 2019: 

 1. Sverige
 2. Sveits
 3. Finland
 4. Tsjekkia
 5. Polen
 6. Slovakia
 7. Tyskland
 8. Latvia
 9. Norge
 10. Danmark
 11. Australia
 12. Singapore
 13. Japan
 14. Estland
 15. Thailand
 16. USA

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.