Vanvittig comeback!

49218790602 d0d173509d c
(Foto: Fabian Trees/IFF)

For et supercomeback i Neuchatel! Tsjekkia så ut å være klare for sin første finale noensinne i VM for kvinner etter å ha ledet med fire mål mot Sveits med to(!) minutter igjen, men sveitserne snudde på kampen og vant i spilleforlengelse.

Sveits imponerte alle da de slo Finland i gruppespillet og så til at gullfavorittene måtte møtes til dyst allerede i semifinale. Alt lå til rette for at vertsnasjonen skulle ta seg til finale, og med «bare» Tsjekkia igjen som siste hinder var det vel får som så før seg at tsjekkerne skulle overraske. 


Men tsjekkerne ville det annerledes. Scoringer fra Tereza Urbankova, Denisa Ratajova og Eliska Krupnova med halvannet minutts mellomrom ga 3-0 ledelse etter den første perioden. 

LES OGSÅ: Sverige til VM-finale!

I den andre perioden fortsatte tsjekkerne med å score mål, Kamila Paloncyova og Krupnova økte ledelsen til 5-0(!) før Isabelle Gerig ga sveitserne håp med en sen scoring.


49218606142 d77c3fa363 c
Tsjekkia ledet 6-1 og var på vei mot en historisk VM-finale, før Sveits vant etter et vanvittig comeback. 


Men selv om sveitserne gjorde alt for å komme nærmere i målprotokollen var det Tsjekkias dag så langt. Nela Jirakova økte til 6-1 etter tre minutter, og gullhåpet begynte å forsvinne, og med en god Jana Christianova i målet, så det tungt ut for sveitserne. Sveitserne tar ut målvakten tidlig og setter 6-2. Det ser allikevel ut å bli for tøft å hente inn fire scoringer, men så skjer det. Tsjekkerne misser på straffeslag med fire(!) minutter igjen, og da det er under to minutter igjen smeller det to ganger på 12 sekunder fra Julia Suter. Sereina Ulber setter 6-5 med 51 sekunder igjen etter tre strake assister av Gerig, så serverer Ulber superveteran Michelle Wiki som setter 6-6(!) med 23 sekunder igjen av oppgjøret. 

LES OGSÅ: Rikke sendte Norge til himmels!

Publikum i Patenoires du Littoral trodde ikke det de så. De 3734 fremmøtte får nemlig se Wiki score seiersmålet etter forarbeid av Gerig og Tanja Stella  i det femte spilleminuttet av forlengelsen, og knuser dermed Tsjekkias drømmer om sin første finale og setter punktum for en vanvittig snuoperasjon. KAMPFAKTA

I morgen venter bronsefinale mellom Finland og Tsjekkia, VM-finale mellom Sveits og Sverige. I tillegg skal Slovakia og Polen gjøre opp om femteplassen, og Latvia skal kjempe om syvendeplassen mot Tyskland. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.