Sverige til VM-finale!

49217153343 32eb72aefc c
(Foto: Fabrice De Gasperis/IFF)

Sverige så ut å få en enkel reise til VM-finale etter at finnene prestert dårlig i VM, og i tillegg hadde sin store stjerne ute med sykdom, men finnene ga Sverige god motstand i semifinalen. 

Sverige tok ledelsen og ledet 1-0 etter den første perioden etter en scoring av Emilie Wibron, og det meste tydet vel på at svenskene hadde det i lommen, spesielt da verdens beste spiller Veera Kauppi måtte følge kampen fra sidelinja med sykdom. 

LES OGSÅ: Rikke sendte Norge til himmels!


Den andre perioden ble ellevill etter at svenskene gått opp i 3-1 ledelse. For finnene scoret to ganger i løpet av 14 sekunder og utlignet da Oona Kauppi satte 3-3. Amanda Delgado Johansson sendte så Sverige i føringen minuttet før pause.

LES OGSÅ: Se dagens semifinaler i VM

Oona Kauppi var ikke ferdig og ble servert for andre gang i kampen av finnenes store spiller i oppgjøret, My Kippilä. 4-4 og nå begynte svenskene å svette litt. Men da sto Wibron frem nok en gang. Hun fikk ballen i god posisjon og med et lav skudd overlistet hun den finske målvakten. Finnene hadde sine muligheter å utligne, men Amanda Hill klart med nød å neppe å holde unna og svenskene kunne juble for VM-finale i morgen. KAMPFAKTA

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.