Norge til VM!

KRH 7488
Det ble norsk jubel i den siste kvalifiseringskampen i Gdansk, for de norske jentene var klart best i nøkkelkampen mot Danmark og er klare for VM i desember.

 

Norge får en ok start på kampen og er beste de første fem minuttene, i en åpning på kampen som preges av nerver hos begge lag. Norge trykker på litt men det er danskene som tar ledelsen i det niende minutt etter en fryktelig feilpass som gir Caroline Christoffersen fri bane, og den danske vingen er sikker som banken. Norge får overtall i det 13. minutt men klarer ikke å omsette det, men biter seg fast og plutselig finter Eline Dagestad ut det danske forsvaret og hamrer inn utligningen, hennes første mål på landslaget. Flere scoringer blir det ikke i midtperioden selv om begge lag har noen småfarligheter. 

KRH 7311
Eline Dagestad scoret sitt første landslagsmål mot Danmark etter et herlig raid i den første perioden. 

Midtperioden åpner med et par farligheter for begge lag, men uten resultat. Danskene har gått ned på to rekker, og er langt offensivere de første fem minuttene enn de var i åpningsperioden. Kampen åpner seg litt opp og det skapes langt mere fra begge lag da vi er i det åttende minuttet, men både Thea Ekholt og Maria Møller i det danske målet er skjerpet. Etter flere gode muligheter fra Norges andrerekke må til slutt Møller kapitulere da perioden er halvspilt, og Norge tar fortjent ledelsen etter en god periode da Rikke Ingebrigtsli Hansen banker inn en retur. Norge fortsetter å skape sjanser etter scoringen, Møller storspiller og gjør den ene feberredningen etter den andre. Danskene spiller litt bedre etterhvert, men Norge har en helt annen guts og med tre minutter igjen finner Marie Wolf frem til Ingebrigtsli Hansen som avfyrer en suser forbi Møller i den danske kassen, 3-1 og norsk jubel i Gdansk før lagene går til pause. 


KRH 7523
Sofie Kristiansen fikk hoppe inn etter to perioder og svarte med å score sitt første landslagsmål, her feirer hun scoringen etter en vanvittig kontring sammen med Charlotta Hjorth og Rikke Ingebrigtsli Hansen.


Norge fortsetter å skape i den tredje perioden, men det er danskene som er nærmest scoring etter to minutter, men da varter Thea Ekholt opp med en redning i verdensklasse. Danskene presser på for en redusering, men isteden er det Norge som varter opp med en kontring i verdensklasse da Charlotta Hjorth og Ingebrigtsli Hansen kombinerer før sistnevnte finner Sofie Kristiansen som kontant scorer sitt første landslagsmål i nærmest åpen kasse i det syvende minutt. Norge kontrollerer kampen, og danskene ser til tider ut å være fornøyde med å bare spille ferdig kampen.


KRH 7677


Seieren betyr at Norge kniper andreplassen bak Sverige og kvalifiserer seg til VM, og danskene blir en av to beste treerne og vil også spille VM i Sveits i desember.Danmark-Norge 1-4 (1-1,0-2,0-1)
AFWIS Arena, 253 tilskuere

1-0 (08.57) Caroline Christoffersen
U2 (12.29) Emma Vistisen (spill med høy kølle)

1-1 (15.01) Eline Dagestad (Julie Gidske)

1-2 (30.25) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Charlotta Hjorth) 

1-3 (37.15) Ingebrigtsli Hansen (Marie Wolf)

1-4 (46.22) Sofie Kristiansen (Ingebrigtsli Hansen)
Skudd: 17-26 (5-6,5-14,7-6)
Dommere: Kirjonen/Sirkka (FIN)

Norges lag fra start:

Thea Ekholt

Julianne Bakka, Anette Marie Berg
Karen Farnes
Lena Gillberg, Marie Navestad Gundersen


Kristine Torp, Marie Wolf

Charlotta Hjorth
Rikke Ingebrigtsli Hansen, Martina Hall

Hanne Walther, Eline Dagestad
Emma Lunde
Julie Gidske, Kine Hedlund Eriksen

På benken fra start: Maiken Ellis (mv), Sofie Kristiansen, Heidi Rød, Heidi Homble


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.