Norge avsluttet med seier

KRH 9854
Det ble langt fra noen velspilt kamp mellom Norge og Danmark i morgentimene, men til tider både underholdene og ikke minst målrikt. 

 

Det er sjanser begge veien de tre første minuttene, og det virker ikke som alle er like våkne i forsvarsarbeidet. Det blir hver sin stor sjanse i det femte minutt, men først i det tiende minutt kommer kampens første mål, da Ole Mossin Olesen finner Ole Martin Skau Jansson i slottet. Halvannet minutt etter slurver danskene og Ketil Kronberg bryter et oppspill, avanserer opp og dunker ballen i nota bak Mike Trolle. Norge får en utvisning minuttet etter og da scorer danskene ved Mikkel Skov Nielsen. Scoringen tenner danskene som våkner til skikkelig og gir Andreas Falkeid det hett rundt øra. Da føles det ekstra godt da Kronberg lekent setter 3-1 med tre minutter igjen av perioden. Kort tid etter smeller det bak Trolle igjen da Robin Norstrøm endelig smeller ballen i nota, og Norge kan gå til pause med 4-1 ledelse. 


KRH 9984
Ketil Kronberg var på spillehumør og gjorde til tider livet surt for danskene. 


Det er slurv og feil hos begge lag i starten av midtperioden. Norge har et visst spillemessig overtak, men til tider blir det litt for bedagelig og det er relativt lavt tempo i kampen. Danskenes visitter på den norske banehalvdelen blir alt sjeldnere, og det litt ut av det blå at danskene reduserer ved Skov Nielsen, som hamrer inn en lang ball på tennis etter halvspilt periode. Danskene våkner litt til liv igjen, men Norge fortsetter å skape muligheter og etter 12 minutter øker Patrick Hjemgård Norges ledelse til 5-2. I bare farten utnytter Norge et sløvt dansk forsvar og Daniel Gidske banker inn 6-2. Falkeid sliter med låret og da Skov Nielsen setter sitt tredje for dagen, må Markus Jelnes hoppe inn i kassen. Han rekker såvidt få et skudd på seg før han må plukke ut ballen av nettet. 6-4 og håp for danskene, men Ludvik Hansen setter 7-4 minuttet etter og får notert seg for sitt aller første landslagsmål.


KRH 0058
Ludvik Hansen scoret for første gang på landslaget i kampen mot Danmark. 


Trøtte hoden og kropper gjør at både Norge og Danmark er sløve i markeringen, og det gjøres fortsatt mange rare feil oer hele banen. Det gir et flust av sjanser begge veier, og det er sikkert underholdende for de fremmøtte i Arena Sparta denne morgenen. Seks minutter ut i den tredje perioden straffer danskene Norge og reduserer til 7-5. Lukas Eldhom banker til fra kanten og Jelsnes må kapitulere. Spillet bølger frem og tilbake, med store målsjanser begge veier. Norge tar over litt igjen og med fem minutter igjen banker Gidske inn sitt andre for dagen og nå går det mot norsk seier og syvendeplass i VM. Med under tre minutter igjen kommer også Norges niende scoring da Hjemgård blir servert foran mål. Danskene tar timeout og tar ut målvakten i jakt på reduseringer, men Norge vinner 9-5 og blir nummer sju i VM. 

Latvisk femteplass
Latvia slo Tyskland og tok femteplassen. De latviske spillerne ledet 4-0 før Tyskland jobbet seg inn noe i kampen, men klarte aldri å komme seg nærmere enn 5-2. Danmark-Norge 5-9 (1-4,3-3,1-2)
Arena Sparta, 246 tilskuere
0-1 (09.24) Ole Martin Skau Jansson (Ole Mossin Olesen)
0-2 (10.50) Ketil Kronberg (ua)

U2 (11.50) Mads Fossum Normann (gjentatte forseelser)

1-2 (12.50) Mikkel Skov Nielsen (Jesper Roland Buckner) spill 5 mot 4

1-3 (17.18) Kronberg (Sindre Bjerknes)

1-4 (17.56) Robin Norstrøm (Andreas Næss Valbye)
2-4 (29.45) Skov Nielsen (Emil Odfelt)

2-5 (32.09) Patrick Hjemgård (Kronberg)
2-6 (33.04) Daniel Gidske (Mossin Olesen
3-6 (34.05) Skov Nielsen (Andreas Kleczewski)

4-6 (35.29) Roland Buckner (Lukas Eldholm)
4-7 (36.48) Ludvik Hansen (Næss Valbye)
5-7 (45.46) Eldholm (Jesper Schmidt) 
5-8 (54.40) Gidske (Christoffer Øistad)
5-9 (57.29) Hjemgård (Mossin Olesen)

Skudd: 28-40 (10-16,9-15,9-9)

Dommere: Wehinger/Zurbuchen (SUI)

Norges lag fra start:

Andreas Falkeid

Christoffer Øistad, Mads Fossum Normann

Daniel Gidske

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen


Patrick Martinsen, Henrik Fredriksen

Ketil Kronberg

Patrick Hjemgård, Sindre Bjerknes


Sindre Buraas, Ludvik Hansen

Andreas Næss Valbye

Robin Norstrøm, Christoffer Nilsson

På benken fra start: Markus Jelsnes (mv), Marius Pedersen, Markus Lindgjerdet, Martin Isnes Kvisvik

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.