VM-blogg Bratislava

byline svv kent tekstfoto byline svv rune tekstfoto

Følg med på det som skjer under VM og bak kulissene i Bratislava. Våre utsendte gir dere noen unike innblikk fra turneringen i Slovakia. 

Mot moderlandet!

Da har Rune og jeg forlatt hotellrommet og tatt oss til flyplassen i Wien. Nå venter vi på flyet hjem til Norge og gleder oss til å plante beina godt på norsk jord igjen etter 10 dager på reisefot.

Vi har hatt et godt opphold i Bratislava og føler at vi har fått dekket det norske landslagets verdensmesterskap på en tilfredsstillende måte. Nå venter et par dagers hvile før det braker løs hjemme i Norge igjen. Lokaloppgjør og toppkamp i eliteserien på onsdag er neste oppdrag for oss, men bli ikke overrasket om vi sitter på flyet om halvannen måned tilbake til Slovakia, da venter VM-kval for Norges herrer. 

Over og ut fra VM 2017!

- Kent

Sveits vant bronse

7O8A5465
Sveits vant bronsefinalen, men ikke uten dramatikk. Kampen ble avgjort da Sveits fikk straffe halvveis inn i den tredje periode, til store protester fra Tsjekkia. Bedre ble det ikke at straffen mest sannsynlig var bakover og burde vært bortdømt.


Dagens store heltinne var uten tvil Corin Rüttimann som scoret alle de tre sveitsiske målene i 3-2 seieren foran 2508 tilskuere i Bratislava. Med de tre scoringene er hun også alle tiders målscorer i VM-sammenheng med 40 scoringer på 30 VM-kamper. 

Femteplass for Slovakia

7O8A4981
2378 tilskuere ga Slovakia stående ovasjon da de sikret femteplassen i VM på bekostning av Latvia. Det er Slovakias beste plassering i et VM noensinne, og det er full fortjent. 

Vertsnasjonen startet bra men Latvia jobbet seg inn i kampen. Liga Garklavas redusering til 5-4 helt på tampen hjalp lite, for sekunder etterpå satte den slovakiske stjernen Denisa Ferencikova inn den siste spikeren i kista og Slovakia kan slippe jubelen løs. 


Fortsetter denne utviklingen er det ikke lenge til vi ser Slovakia på alvor utfordre toppfire-nasjonene, varselsskuddet mot Finland i kvartfinalen var nok bare starten.

Paulina Hudakova passet på å skrive seg inn i historiebøkene. Med 27 poeng (12+15) dette mesterskapet har hun inntill videre rekorden for mest poeng i en enkel VM-turnering. 

Gamle kjente

25035179 10155728436646421 2034870358 o
En liten delegasjon fra Gotland følger ikke bare med Sverige, men de heier litt ekstra på det norske laget med Karen Farnes og Thea Kristine Ekholt. Endres trener Alexander Brinkmann og Albin Skur som jobber med marked og foreningsutvikling i klubben er på plass, Skur driver også den populære Podcasten Innebandysurr. Klubblegenden Anna Jakobsson er også på plass, som ekspertkommentator på svensk TV4. 


24956972 10155728436601421 1559722716 o
Gamle lagvenninner i Endre, Corin Rüttimann og Karen Farnes.


Etter kampen mot Sveits slo de av en prat med sine spillere og har mye godt å si om sine norske spillere. I tillegg møtte Karen Farnes sin gamle lagvenninne Corin Rüttimann i oppgjøret mot Sveits, og etter kampen slo de av en prat ved vantet. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.