Rystet hjemmefavorittene

7O8A3777
Norge rystet hjemmefavorittene og ledet etter den første perioden, men en god slovakiske midtperiode avgjorde kampen. Norge møter Polen i morgen tidlig i kamp om 7. plassen. 


Slovakia tar tak i kampen fra start men det er Norge som skaper kampens første mulighet. Slovakia skyter en ball i aluminiumet men Norge kontrer og Emilie Thorvaldsen setter kampens første mål via keeperen i mål fra død vinkel etter seks minutter. Selv om Slovakia styrer mye av banespillet har Norge bud på flere scoringer. Halvveis i perioden får Norge en tvilsom utvisning og da viser det slovakiske laget frem pasningsspill av ypperste klasse og utligner til 1-1. Det er en jevnt og nervøst da plutselig Hildegun Holm bryter seg inn foran mål og setter dit 2-1 etter 16 minutter. Norge spiller på seg selvtillit og minuttet før pause kommer også 3-1, da Holm serverer Charlotta Hjorth som åpner målkontoen på landslaget.


7O8A3527
Norsk glede etter tre scoringer i den første perioden.


Slovakia får en drømmeåpning på den andre perioden. Etter et slovakisk stangskudd styrer Anette Marie Berg ballen i eget nett bak Malin Dahler. Halvannet minutt etter ryker Norge på en utvisning og Slovakia utligner til 3-3. Slovakia virker langt piggere etter scoringene og Norge sliter til tider å henge med det kjappe pasningsspillet til det slovakiske laget. Midt i et norsk bytte bestemmer seg Tone Einstulen for å gjøre det på egen hånd og hamrer ballen i bortre kryss og Norge leder 4-3. Norge kriger for alt det er verdt, men hver gang den slovakiske førsterekken er innpå skapes det muligheter for Slovakia. 4-4 kommer med fem minutter igjen da poengligalederen Paulina Hudokova får stå alene i slottet og prikkskyte. 34 sekunder senere setter hun ballen igjen og Slovakia tar ledelsen for første gang i kampen, med scoringen tar hun Emelie Lindströms poengrekord i et VM. Det blir ingen flere scoringer i den andre perioden og 5-4 til Slovakia står seg da lagene går til pause.

7O8A3695
Norge fikk etterhvert problemer med å få stopp på den slovakiske stjernen Paulina Hudakova.


Norge går ned på to rekker i starten av den tredje perioden. Slovakia har et spillemessig overtak men det er sjansefattig de første fem minuttene. Midtveis i perioden skaper Norge flere muligheter men nå har Karonlia Kristofova stengt igjen målet. Norge jobber hardt for å komme inn i kampen igjen, men med to minutter igjen av perioden er det isteden Slovakia som kan kontre inn 6-4 ledelse. Norge tar timeout og tar ut målvakten, men det blir ingen norsk scoring men isteden fastsetter Slovakia sluttresultatet til 7-4 i åpen kasse. 

For Norge venter nå kamp mot Polen i morgen tidlig i kamp om 7. plassen. For Slovakia venter Latvia i kamp om 5. plass. 


Slovakia-Norge 7-4 (1-3,4-1,2-0)

Ondrej Nepelu Arena, 732 tilskuere
0-1 (05.46) Emilie Thorvaldsen (Hildegun Holm)
U2 (11.22) Henriette Knudsen (obstruksjon)
1-1 (11.49) Micheala Sponiarova (Denisa Ferencikova) spill 5 mot 4

1-2 (15.55) Hildegun Holm (Thorvaldsen)

1-3 (18.45) Charlotta Hjorth (Holm)
2-3 (22.38) Sponiarova (ua)
U2 (24.24) Oda Langaker (obstruksjon)
3-3 (25.32) Ferencikova (Paulina Hudakova) spill 5 mot 4

3-4 (30.19) Tone Einstulen (ua)
4-4 (34.49) Hudakova (Ferencikova)
5-4 (35.23) Hudakova (Alzbeta Durikova)
6-4 (58.19) Katarina Klapakova (Kristina Hudakova)
7-4 (59.45) Lucia Kosturiacova (ua)

Skudd: 24-22 (8-9,10-4,6-9)
Dommere: Kirjonen/Sirkka (FIN)

Norges lag fra start:

Malin Dahler

Mia Østerhaug, Tone Einstulen
Karen Farnes
Julie Gidske, Lena Gillberg

Charlotta Hjorth, Hanne Hedlund Eriksen
Oda Langaker
Emilie Thorvaldsen, Hildegun Holm

Kristine Torp, Anette Marie Berg
Henriette Knudsen
Marie Navestad Gundersen, Kristine Næss Haug

På benken fra start: Thea Kristine Ekholt (mv), Julianne Bakka, Stine Flatland, Kine Hedlund Eriksen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.