– Ikke fått spilt på oss selvtillit

48333184 2102621586426372 2923517138113134592 oA
(Foto: Björn Sandberg)

Det har vært en litt turbulent høst for Endre og klubbens to norske spillere Thea Ekholt og Karen Farnes. Etter posisjonsbytte, lite spilletid og trenerbytte håper duoen nå på en ny vår i verdens beste liga SSL.


I starten av desember fikk Endres trener Alexander Brinkmann beskjed om at han hadde fått sparken i klubben, og Tom Iversjö tok over roret etter at Brinkmann ledet Visbys stolte damelag i nesten fire sesonger. For de norske spillerne Thea Ekholt og Karen Farnes har det så langt vært en positiv opplevelse i en sesong der det til tider gått litt trått. 

– Det har ikke gått så lang tid ennå, men til nå har det vært en positiv injeksjon i laget de få ukene som vi har kjørt sammen, det har vært positivt så langt, sier Karen Farnes til Assisten. 

Thea Ekholt har fått sparsommelig med spilletid i målet for Endre, og håper at ny trener kan gi bedre muligheter for å stoppe baller i SSL. 

– Litt nervøst var det jo, men på en annen måte var det litt deilig å begynne på nytt med blanke ark, synes Ekholt. 


32479144388 fdf62c039f z
Tom Iversjö er Endres nye trener etter at Alexander Brinkmann fikk sparken i desember. (Foto: Nisse Nilsson)


Etter at Brinkmann forsvant og Iversjø kom inn har det også blitt en stor forskjell på treningene forteller Farnes, som har en lang fartstid i klubben. 

– De er jo veldig ulike i væremåten så det er klart en veldig stor forskjell. Brinkmann var en teoretisk og veldig nøye trener til en som høres og merkes på trening. Det er en merkbar forskjell, og tempoet på treningene har økt betraktelig.

Etter en femteplass på tabellen og en rekke svake resultater, spesielt mot topplagene, fikk Endres trener sparken. Trønderen forteller om at ikke bare resultatene lå til grunn for at Brinkmann måtte gå.  
– Det handler nok ikke bare om resultater, men også om et lederskap som hadde begynt å skape slitasje på spillergruppen. Vi vil jo helst ligge helt oppe i toppen, så det er en sammensatt greie som har vokst frem over tid. Press på resultater denne sesongen har vært høyere enn tidligere sesonger som jeg har vært i klubben. Vi har ikke vært helt fornøyd med resultatene vi har hatt mot de andre toppkandidatene, og vi har følt at vi ikke har spilt bra mot mye dårligere motstand. Spillet har ikke løsnet som sånn vi ønsker og spille på et helt annet nivå enn det vi gjort.

KRH 3145
Karen Farnes og Thea Ekholt blir intervjuet under helgens romjulssamling. 


Etter en kranglete vår med en kneskade som satte henne ut store deler av fjorårssesongen er nå Ekholt tilbake mellom stolpene. Hon ser frem til å bidra med sitt målvaktsspill og ikke bare heie på laget sitt fra sidelinja. 

– Det føles vel bra. Det er kult å få spille igjen og ikke bare stå på siden. Så kunne jeg selvfølgelig ønsket å få spille mer enn det jeg har gjort, men det kommer en runde til av serien og sluttspill. Så det blir kult å få være med i sluttspillet denne gang, og ikke bare stå ved siden.

Skaden kjenner hun mindre og mindre av, men av og til merker hun av kneskaden.
– Jeg kjenner litt, men ikke nok til at det har plaget meg. Jeg kjenner det litt innimellom. men det er bare som forventet.

LES OGSÅ: VM-studio før kvalifiseringen

Sesongen så langt har ikke vært helt på topp, og østfoldingen håper det skal løsne fremover.
– Det har vært preget av mye usikkerhet egentlig, med tanke på spilletid og hva som forventes av meg. Så helt toppnivå vil jeg ikke påstå jeg har vært oppe i.


Også klubbens trotjener Farnes har hatt en trøblete start på sesongen. 

– Det har vært vanskelig. Jeg har hatt en ny posisjon som back og jeg føler at jeg har det vanskelig å få noen rytme på sesongen. Jeg føler ikke at jeg er der jeg vil være, jeg er ikke i dårlig form, men jeg har ikke fått spilt på meg noen selvtillit den her høsten.

48379872 2102620323093165 4343647327211225088 o
Thea Ekholt fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt av en kneskade, men er nå tilbake for fullt i verdens beste liga. (Foto: Björn Sandberg)

Den norske duoen trives på Gotland og i Endre, som er en klubb uten herrelag. 

– Ja, kommer det fra begge.  

– Det er veldig vanskelig å ikke trives på Gotland, skyver Ekholt inn kontant.

– Det er veldig fint på Gotland, og vi får de beste forutsetningene for å spille innebandy i Endre med godt lederskap og en forening bak oss, og en støtte som få som kvinnelige innebandyspillere har med publikum og forening, så det er veldig bra, fortsetter Farnes.

LES OGSÅ: Uttaket nærmer seg

For Endre er ikke som andre klubber, for her prioriteres kun jentene.
– Endre legger alt til rette som få andre klubber gjør, så det er kult å være i en klubb der man får de beste forutsetningene som innebandyspiller, avslutter Ekholt. 


For Ekholt og Farnes venter kamp mot Karlstad på hjemmebane på søndag. Med seier der kan Endre ta seg opp på fjerdeplass på tabellen.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.