– Ubeskrivelig

14292441 1197822500239623 7682588696472389273 n
(Foto: Björn Sandberg)

Markus Lindgjerdet og Örebro får en tøff oppgave i kveld i SSL-debuten. På motsatt banehalvdel står Europacup-mesterne, storklubben Storvreta.


I kveld stilles Markus Lindgjerdet mot verdensstjerner da Storvreta i IFU Arena på bortebane i Uppsala. En spent nordmann er klar sin SSL-debut mot de regjerende Champions Cup-mesterne for sitt Örebro.
– Selvfølgelig er det ekstremt spennende ettersom vi på laget og alle i foreningen har ventet lenge på det. Samtidig har jeg selv prøvd å ikke bygge opp det som noe annerledes eller spesielt, legger vi alt for mye energi på forventninger tror jeg vi mister energi som vi trenger å legge på selve kampen. Jeg går inn for å gjøre en så god kamp som mulig, og får prøve å ikke tenke på hvem som står på motsatt banehalvdel, sier Lindgjerdet til Assisten.

Etter en tung forsesong med blandede resultater er alt klar for en lang sesong i verdens beste liga.
– Jeg synes har vært litt blandet under forsesongen. Vi har gjort gode prestasjoner og mindre bra prestasjoner. Vi har under forsesongen lært oss hva som kreves for å holde oss kvar i SSL, derfor har vi ingen unnskyldninger for å ikke levere, alt ligger i våre egne hender, og det føles godt.

Den norske landslagsspilleren vet at det blir tøft i SSL, men har stor tro på at Ôrebro blir å finne i finrommet også neste sesong.
Det tror jeg, jeg er sikker på at Örebro blir å finne i finrommet også neste sesong. Jeg hadde aldri lagt ned den tid jeg gjør for dette laget hvis jeg ikke trodde på det. Vi føler selv at vi er klare for å krige om et nytt kontrakt. Jeg tror det er en fordel for oss å være underdogs, det har ikke vært sånn tidligere i 1.divisjon og allsvenskan, der har vi ofte vært et lag som lagt i toppen av serien. I år regner mange med at vi ligger i bunnskiktet og kanskje til og med rykker ned, så det skal bli skikkelig godt å få kjempe hardt og motbevise de spådommene.


16601956 1206899882720888 6827238591110232472 o
Markus Lindgjerdet får oppfylt drømmen med SSL-spill i kveld mot Storvreta. (Foto: Magnus C. Lydahl)


Lindgjerdet er glad for at spillere som Marius Pedersen, Andreas Falkeid og han selv får sjansen i verdens beste liga, noe som på sikt vil hjelpe Norge på landslagsnivå.
– Jeg tror det er veldig nyttig med flere SSL-spillere på det norske landslaget. Tempo smitter av seg og jeg tror flere spillere blir mer interesserte å prøve og gi Sverige en sjanse. Skal vi fortsette å utvikles som landslag trengs det input fra SSL, så at spillere kan vise veien og hjelpe hverandre å få opp tempo og kvalitet. Ettersom vi har et såpass ungt lag er det mange som kommer å utvikles de kommende årene, forhåpentligvis allerede før VM. Derfor er det viktig at de som bli kalt inn på landslagssamlinger føler at de kommer dit for å utvikles og bli bedre, og ikke bare er fornøyde med å bli kalt inn.

I kveld blir en drøm oppfylt, etter en lang reise med Örebro for 24-åringen.

– Det var en drøm som ble vekket relativt sent da jeg var ganske gammel da jeg innså min kjærlighet og interesse for sporten. Med siden jeg var 15-16 år gammel har jeg jobbet hardt for å få mulighet å spille SSL, og snart er den dagen her. At jeg får gjøre det med mitt kjære Örebro er et stort pluss. Jeg har fått være med siden klubben ble startet og har gjort en utrolig reise med JAS-gull, opprykk, kvalserier, straffekonkurranser, store publikums kamper og så videre. Så at det nå er dags er litt vanskelig å ta innover seg. Jeg tror det blir lettere å virkelig skjønne det et par kamper inn i serien. Men om jeg bare fikk bruke et ord så ville jeg nok sagt «ubeskrivelig».

Storvreta vant sin første kamp i årets SSL, og spiller i kveld sin første hjemmekamp for sesongen. For Örebros storsignering Joel Kanebjörk blir det ekstra følsomt. Han er fra Uppsala og har spilt ti sesonger for sine motstandere. Kampen kan ses på SSLplay.se og koster 89 SEK. Det er også mulighet å se samtlige SSL-kamper for menn for 249 SEK per måned. 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.