God helg for nordmennene

2012 12 16 ssl storvreta dalen pb 053
Det ble en god helg for nordmennene i verdens beste liga, SSL. Ketil Kronberg gjorde tre poeng da Dalen slo AIK.


Ketil Kronbergs Dalen lå under på bortebane mot AIK med to mål etter halve kampen. Men da våknet Umeå-laget skikkelig og scoret syv strake mål, to signert Kronberg som også hadde en assist i kampen. Nordmannen har denne sesongen fått tilbake rollen på favorittposisjonen som ving, etter å blitt brukt i senterrollen stort sett det meste av karrieren i SSL. 

For naboklubben Team Thorengruppen ble det scoring i debuten for Marius Pedersen mot de svenske mesterne Storvreta. Pedersen ga først bort ballen på Storvretas andre mål før han scoret Team Thorengruppens første mål i kampen som endte 4-4 og der Storvreta vant etter scoring i spilleforlengelse. Målvakt Andreas Falkeid fikk se kampen fra benken. 

Fredag vant Daniel Gidskes Mullsjö med 9-6 over Niklas Pålssons nyopprykkede Jönköping, i et klassisk lokaloppgjør. Gidske satt på tribunen etter å ha pådratt seg en skade tidligere i uken.

Snakkisen i Sverige var dog Faluns 16 år gamle Malte Lundmark stod for. Junioren som ble vervet før sesongen fra IBF Örebro Ungdom spilte sin aller første kamp på seniornivå, og scoret i debuten i SSL. Under straffene etter en målløs spilleforlengelse fikk han tillit og scoret tre ganger, og avgjorde kampen mot Sirius. For da stjerner som Rasmus Enström og Alexander Galante Carlström sviktet ble det isteden en unggutt som fikk og tok ansvar.
– Han var i zonen. Han hadde gjort en god kamp og scoret i debuten. Vi hadde ikke så mange som var i «zonen» i dag. Det skal vel skrives eventyr av og til og det var bra «läge» for det nå, sa Faluns trener Thomas Brottmann til TV-kanalen Cmore etter kampen var over.

Olav Falkeid var ikke med da Umeå City sesongsdebuterte på bortebane mot Täby. En kamp Umeå forøvrig vant 5-4.

Full pott
For Karen Farnes og Thea Ekholt er det full pott etter tre serierunder etter sterke seiere mot Rönnby og Jönköping i helgen. Ekholt fikk sin eliteseriedebut mot Jönköping fredag kveld og vartet opp med 19 redninger og en redningsprosent på 84%.

Full pott er det også for Tone Einstulens KAIS Mora som leder SSL etter fire strake seiere. Den største overraskelsen i serien så langt er at storklubben IKSU sliter skikkelig og har tapt tre av fire innledende kamper.

Norges tidligere landslagsmålvakt Charlotte Holt satt forøvrig på benken for Pixbo Wallenstam i helgen. Hun har ikke gjort et fullverdig comeback men er med som backup i målvaktsteamet. 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.