– Utviklet meg veldig mye

7O8A6322
Andreas Falkeid ser frem til helgens ligastart i verdens beste liga SSL. Vi tok en prat med landslagsmålvakten om hans første tid i Team Thorengruppen.


Det var nok noen som ble litt overrasket da Andreas Falkeid valgte å forlate stjernestatus i trygge Norge og Gjelleråsen for å flytte til Umeå for spill i SSL og Team Thorengruppen. 25-åringen har ikke angret på valget som han gjorde før sommeren.
– Det har gått over all forventning. Jeg har kommet inn som underdog, men har fått stå tre kamper mot SPV, Granlo og Dalen. Vi har vunnet alle tre av de, så det er en veldig god start for meg. Jeg får utviklet meg veldig mye på hver trening for det går så fort på treningene.

Så langt har Falkeid et godt inntrykk av Umeå, som ligger i de nordre delene av Sverige.
– Veldig fin by som ikke er så stor, og mest av alt er det veldig hyggelige folk der. Spillerne på laget er flinke å inkludere alle, og man blir tatt vare på. Jeg har også fått meg jobb som fritidspedagog på et fritids, motsvarigheten til SFO i Norge.

7O8A6438
Andreas Falkeid er fornøyd med den første tiden i Umeå og Team Thorengruppen.


Med seg på flyttelasset er lillebror Olav som skal spille i samarbeidsklubben Umeå City, og etterhvert signerte også Marius Pedersen for Team Thorengruppen. En ekstra trygghet den første sesongen i SSL.
– Det er helt konge, at vi er tre stykker som kan ta vare på hverandre.

I sommer inviterte den norske legenden og kaptein for Dalen Ketil Kronberg alle norske nykommere til middag.
– Det var hyggelig gjort av han. Det var ikke han som laget maten dog, hehe.

Han er usikker på om han får stå helgens åpningskamp mot Storvreta på hjemmebane da vi snakker med han.
– Jeg må bare kjempe på, jeg står mot en veldig bra målvakt på hver trening. Så vi får se hva de velger mot Storvreta, men jeg vet at jeg kommer at få stå kamper i løpet av sesongen.

Fredag 22. september
Mullsjö-Jönköping

Søndag 24. september
Team Thorengruppen-Storvreta

Höllviken-Pixbo Wallenstam
Linköping-Växjö
AIK-Dalen
Sirius-Falun

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.