Femte strake mot danskene

KRH 9108
Norge var best oppgjøret mot våre naboer i sør, da danskene ble nedkjempet i Frederikshavn i ettermiddag.

 

Kampen starter i et forrykende tempo og det er tydelig at det er to landslag som har lyst å gi sin motstander litt juling i dag. Begge lag har muligheter i starten, men scoringene uteblir så langt. Spillet bølger frem og tilbake, og da Norge prøver å kontre dra danskene på seg en utvisning og Norge får sjansen med en spiller mer i det 13. minutt. Norge skaper en god sjanse men Mike Trolle redder. Danskene slurver i byttet da de skal få inn sin utviste spiller og overtallet fortsetter for Norge. Etter litt om og men kommer også den norske scoringen, Ole Mossin Olesen finner Ole Martin Skau Jansson som setter ballen kontant i mål. Danskene har mye ball de siste minuttene men Norge går i garderoben med ledelse. 


KRH 8997
Niklas Pålsson debuterte på den norske benken i ettermiddag, den norske landslagstreneren fikk se et godt norsk lag slå danskene. 

Norge får en drømmestart på den andre perioden da Mossin Olesen spiller opp Skau Jansson da nordmennene kontrer, og sistnevnte er sikker som banken og dobbler ledelsen. Danskene vil ikke være noe dårligere og Jesper Roland reduserer den norske ledelsen bare halvminuttet senere. Mads Fossum Normann starter et angrep ikke lenge etter, finner Sindre Bjerknes, og tar posisjon foran kassa og setter ballen i mål da han får den tilbake, noe som gir 3-1 ledelse for Norge før det er spilt tre minutter. Spillet bølger frem og tilbake i starten av midtperioden og i en dansk kontring ryker debutant Casper Sletten på en femminutters utvisning, da han dytter en danske inn i det norske målet, kanskje noe strengt dømt men debutanten får pent sette seg på botbenken. Norge står opp bra de tre første minuttene av undertallet før danskene skaper noe skikkelig, da smeller ballen på innsiden av stolpen og nordmennene slipper med skrekken. Norge skaper også i undertallet, der danskene til tider sliter med aggressivt forsvarsspill og forechecking fra nordmennene. I det tiden går ut på utvisningen kommer den danske scoringen. 2-3 og danskene har kontakt igjen i målprotokollen. Det smeller godt i duellene og det er uten tvil et oppgjør ingen av nasjonene har lyst å tape. Med fem minutter igjen får Norge på ny sjansen i overtall og Sindre Bjerknes dunker inn 4-2 ledelse for nordmennene, en tomålsledelse Norge ser til blir med til pause. 

KRH 9159
Brage Harby var en av to debutanter i dagens oppgjør mot danskene, Casper Sletten debuterte også mot Danmark. 


Den tredje perioden blir litt mer avventende og tempoet daler litt. Norge har noen småfarligheter, men danskene prøver febrilt å tilrive seg et iniativ i kampen, men uten å lykkes helt. Norge gjør det de kan for å dra ned tempo, holder ballen så mye de kan i laget og forstyrrer danskenes offensiv. Bakerst på banen sitter også en klassemålvakt i Markus Jelsnes som gjør livet surt for danske spillere. Med seks minutter igjen viser han sin klasse da danskene ruller opp da de kontrer, men publikum og motstandere kan bare gispe. Danskene tar timeout med tre minutter igjen, og gjør et siste desperat forsøk å komme ifatt Norge. Det blir vanskelig for nordmennene holder ballen og med halvannet minutt igjen får danskene en utvisning. Danskene får ballen, tar ut målvakten men Mossin Olesen stjeler den og setter 5-2 i det tomme målet. Danmark prøver seg allikevel og med 15 sekunder igjen får de redusert til 5-3, men flere scoringer blir det ikke og Norge vinner for femte gang på rad mot danskene.
Danmark-Norge 3-5 (0-1,2-3,1-1)
Arena Nord, 500 tilskuere

U2 (13.11) Jannik Trolle (obstruksjon)
U2 (15.11) Morten Handgaard (for mange spillere på banen - lagstraff)
0-1 (15.59) Ole Martin Skau Jansson (Ole Mossin Olesen) spill 5 mot 4
0-2 (20.38) Skau Jansson (Mossin Olesen)

1-2 (21.07) Jesper Roland (Mikkel Skov Nielsen)
1-3 (22.30) Mads Fossum Normann (Sindre Bjerknes)
U5 (25.04) Casper Sletten (hardt spill)
2-3 (30.04) Mathias Glass (Skov Nielsen)
U2 (34.30) J. Trolle (hardt spill)
2-4 (35.17) S. Bjerknes (Markus Lindgjerdet) spill 5 mot 4

U2 (58.29) Emil Odfeldt (ulovlig dytt)

2-5 (59.01) Mossin Olesen (ua) spill 5 mot 5 - uten keeper
3-5 (59.45) Glass (Andreas Glad)
Skudd: 22-15 (3-4,13-8,6-3)

Dommere: Larinovs/Malins (LAT)

Norges lag fra start:

Markus Jelsnes

Martin Isnes Kvisvik, Kenneth Skistad

Daniel Gidske

Ole Martin Skau Jansson, Ole Mossin Olesen

Christoffer Øistad, Mads Fossum Normann

Sindre Bjerknes

Casper Sletten, Markus Lindgjerdet


Patrick Martinsen, Ludvik Hansen

Marcus Hamrin
Patrick Hjemgård, Brage Harby


På benken fra start: Nicholay Halvorsen (mv), Erlend Bjerknes, Marius Pedersen, Henrik Fredriksen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.