– Sett en kjempeforskjell

IMG 8185
Under sommeren skal vi ta en nærmere kikk på hvordan noen av Norges beste spillere forbereder seg til sesongen og ikke minst VM i desember. Klarer Sindre Bjerknes å legge grunnlaget for å ta nok et skritt i utviklingen under årets forsesong?


Sesongens viktigste økter er godt i gang rundt om i lysløypene og vi kommer under sommeren å følge opp noen av de VM-aktuelle spillerne. Hva gjør de i sommer for å stille sterkt til landslagssjef André Sveens siste avgjørelser rett før VM-troppen skal spikres i november?

Trenger han motivasjon da kroppen kjennes litt tung og bakken er lang, så vet han hva han skal tenke på for å finne det lille ekstra for å ta seg opp.
– Det er nok tapet mot Greåker. Det var vondt og friskt i minnet, så den har vært innom hodet noen ganger allerede i sommer for å gi meg litt ekstra drahjelp, sier Bjerknes til Assisten.

For av og til trengs det litt ekstra hjelp å legge timene som trengs for å stille sterkt til ny sesong.
– Så i år er det som motiverer litt ekstra å revansjere fjorårssesongen da vi var så veldig nære både med serie- og NM-gull, så kjenner jeg og sikkert mange i laget at vi hadde litt å gå på når det gjelder barmarkstreningen.

IMG 0158
Får vi se en ny sterk sesong fra Sindre Bjerknes og Sveiva?


Han lot ikke tapet i NM-finalen ligge mer enn noen få dager før jobben for å komme i form til høsten ble startet. For han har lært av egne feil opp gjennom årene.
– Jeg dro på ferie noen dager og så startet jeg egentlig med en gang jeg kom hjem. Tidligere har jeg hatt tre-fire ukers pause, men det å gå fra å trene fem-seks ganger økter uka til tre-fire ukers pause fant ut at det gjør noe med kroppen og det er veldig urutinert å ta helt pause så lenge. Så i starten var det mest for å holde kroppen i gang, men nå er jeg i gang med mye intervaller og sånne ting med et par gutter på laget.

Stort sett hver dag er han i gang med trening under sommermånedene.
– Jeg prøver å ha noe hver dag, så er det litt variende med intensitet og sånne ting. Vi kjører knallhardt i hoppbakken i Sveiva den ene dagen, og så kan vi dagen etter ha litt lett trening med tennis for eksempel og lett styrke. Så blir dag tre med litt tøffere intervaller igjen. Det er greit for å ha litt variasjon og.

LES OGSÅ: – Har gitt resultater
 

Bjerknes prøver å finne på alternative måter å holde motivasjonen oppe og spiller mye tennis.
– Det hender at jeg spiller litt squash og, men det går mye i tennis med guttene på laget. Det er gøy og stimulerende. Det er ikke så glamorøst å trene om sommeren, så det er greit å unne seg litt goder unnerveis for å holde motivasjonen oppe.

Med gode rutiner på trening blir det også gode rutiner når det gjelder kostholdet.
– Det blir en god sirkel. Når man vel legger ned mange timer på å holde seg i form så blir det også at man legger ned litt tid på å spise sunt. For min del så er jeg veldig tynn så jeg har ikke like strengt som de andre, når det gjelder pizza og sånt. Så jeg vil si at jeg er terningkast fire på kosthold, så jeg sørger for ihvertfall få i meg bra med næring før og etter trening. De måltidene er jeg veldig nøye på er ordentlige.

LES OGSÅ:  – Sommertreningen er alt


Allerede i ung alder fikk han opp øyne for hvor viktig det var å legge et skikkelig grunnlag før hver sesong. Etter snart ti sesonger på øverste nivå vet han hva han går til.
– Det var vel fra jeg var 15 år da jeg skulle opp på A-laget. Man hadde knapptnok nådd puberten og da var man nødt å kompensere med å være bra trent. Så har det gått litt i rykk og napp, der noen sommere har vært knallbra og noen sommere ikke har vært like bra.

Det blir både sosial omgang og mye trening sammen med lagkameratene.
– Jeg henger mye med Sveiva-guttene så vi gjør mye ting sammen. Jeg bor nære fire-fem av gutta og det å ha noen å trene med er avgjørende for min del, da blir det sosialt og som gir litt variasjon. 

7O8A2893
Sindre Bjerknes var sentral da Norge sikret seg billett til VM i februar.
 


Med flere av lagkompisene i nabolaget er det alltid noen som trekker i trådene for å komme ut i sporet for å trene.
– Vi gir og tar føler jeg. Jeg er nabo med Christoffer Øistad og Billy Persson, og nå som Andreas Falkeid er tilbake i Norge så er han veldig på for å få til økter. Så vi er en veldig motivert gjeng allesammen. Så det er en bra greie vi fått til der.

LES OGSÅ: – Må være ordentlig interessert
uhwuehwuheuwhe
Sommertreningen er godt i gang Bjerknes har planen klar for resten av sommeren.

– I mai har jeg bygget veldig mye grunnkondisjon, det er for å ha det i bånn men også for å kunne restituere fortere når man begynner å trene mer eksplosivitet. Så jeg kommer ha mye fokus på det et par uker til. Så begynner jeg å jobbe med knebøy, eksplositivet og de tingene der. Så holder jeg kondisjonen ved like og jobber med hurtigheten.


Å legge et godt grunnlag under barmarkstreningen har også gitt positivt utslag, noe han tydelig fikk se et år da han slurvet litt under sommermånedene.
– Jeg har sett en kjempeforskjell de sesongene da jeg gjort en skikkelig jobb på sommeren og de som jeg ikke har gjort det på. Sesongen jeg gikk tilbake til Sveiva så hadde jeg en dårlig forsesong av forskjellige grunner, og når jeg da spilte som om jeg var gjennomtrent, så ble jeg fort sliten i slutten av kampene og brukte fire dager på å restituere istedenfor en dag, og det gjorde gjerne at neste trening ble dårlig også, og det ble en vond sirkel som er vanskelig å endre under sesong. Så det er også noe jeg bruker som motivasjon for å bygge en god kondisjon i sommermånedene, for å slippe ha det sånn under sesongen da det er vanskelig å bygge kondisjon. 


Om en måneds tid skal vi følge opp Sindre, og se hvordan det går for Sveivas kaptein under sommertreningen. I løpet av den nærmeste tiden skal også følge opp de andre profilene vi følger under årets barmarkstrening. 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.