– Sommertreningen er alt

7O8A4331
Under sommeren skal vi ta en nærmere kikk på hvordan noen av Norges beste spillere forbereder seg til sesongen og ikke minst VM i desember. Vi tok en prat med supertalentet Marius Pedersen om hvordan han legger opp sommertreningen. 


Sesongens viktigste økter er godt i gang rundt om i lysløypene og vi kommer under sommeren å følge opp noen av de VM-aktuelle spillerne. Hva gjør de i sommer for å stille sterkt til landslagssjef André Sveens siste avgjørelser rett før VM-troppen skal spikres i november.

Marius Pedersen var bare 16 år gammel da han debuterte på landslaget i 2016, etter to VM-kvalifiseringer og en VM-turnering på seniornivå regnes han som en av nøkkelspillerne i Sveens unge landslag. I sommer legger unggutten ned stor energi i sommertrening og han er allerede godt i gang med det mange gruer seg til, barmarkstreningen. Han er klar på at treningsøktene han kjører i sommermånedene er alfa omega om du som innebandyspiller skal lykkes på banen. 

– Den er utrolig viktig, det er den som avgjør om du vinner serien eller kommer på femteplass. Sommertreningen er alt, for legger du ikke ned grunnlaget så…ja, da har du ingen grunnlag, slår Pedersen fast. 

22375532 10155280599464081 1503589705 o
Marius Pedersen fikk sin debut i verdens beste liga SSL sist sesong. (Foto: PeBo-Foto)


Supertalentet startet relativt tidlig å bygge opp styrken i kroppen og legge stor vekt på barmarkstrening under sommermånedene. 

– Jeg var vel femten da jeg fikk beskjed om å ikke løfte vekter, men det dreit jeg egentlig litt i, så jeg kjørte 3000-meteren hver 14. dag og gikk på treningsstudio og trente. 


Fokuset under sommeren er satt og Pedersen skal fortsette å bygge muskler for å stå godt rustet til en tøff sesong i allsvenskan med Team Thorengruppen og et stundende verdensmesterskap.

– I sommer fokuserer jeg på kondisjon, trene stabilitet i magen, styrke i bein og trene kjernemuskulaturen. Det er derfor jeg kan lempe motstanderen over vant når jeg vil, sier han med glimt i øyet. 


Se Marius Pedersen knuse verdensbacken Emil Johansson i duell:


I fjor kjørte han oppkjøringen sammen med gamleklubben Sveiva og litt på egen hånd. Den svenske oppkjøringen er langt tøffere forteller supertalentet.
– Den er helt annerledes, mandag kjører vi et pass på gym, tirsdag kjører vi intervall og bakke, onsdag kjører vi litt lek og moro inne i hall med litt styrke, torsdag kjører vi intervaller, fredag kjører vi intervall og litt styrke. Det er mye løping og litt styrke også. 


At barmarkstreningen er et nødvendig vondt er det det liten tvil om, for mens andre ungdommer i samme alder ligger på stranda, tar seg en bytur og nyter late soldager, er det et helt annet fokus for en seriøs idrettsutøver, og ikke alt er like morsomt. 

– Det er ganske kjedelig, man gruer seg gjerne litt til å løpe i bakken og så, men det er veldig deilig når man er ferdig. Samtidig vet jeg at det er det som avgjør matchen. Om man tar et coast-to-coast løp og kommer opp og skyter over, det er det som avgjør, litt sånn små detaljer som det.

7O8A6451
Det blir ikke bare tunge barmarksøkter i sommer, Marius Pedersen finner alltid litt tid til lek og moro med ballen.

Det kan være ganske tungt å ligge i under barmarkstreningen, og det kan være vanskelig å motivere seg for å ta de siste tunge skrittene. Pedersen bare borer ned hodet og kjører på.iwjeiwjewe
– Jeg har ingen egen teknikk for å motivere meg, det er bare å løpe på til krampen tar deg. Det skal vel være de som løper foran deg kanskje, vi har noen sterke løpere på laget så jeg pleier å holde rygg på dem, men det er ikke alltid det går, sier han og smiler. 


Om en måneds tid skal vi følge opp Marius, og se hvordan det går for 19-åringen under sommertreningen. I løpet av den nærmeste tiden skal også vi ta tempen på et par andre profiler på landslaget under deres barmarkstrening. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.