– Må være ordentlig interessert

7O8A6559
Under sommeren skal vi ta en nærmere kikk på hvordan noen av Norges beste spillere forbereder seg til sesongen og ikke minst VM i desember.


Sesongens viktigste økter er godt i gang rundt om i lysløypene og vi kommer under sommeren å følge opp noen av de VM-aktuelle spillerne. Hva gjør de i sommer for å stille sterkt til landslagssjef André Sveens siste avgjørelser rett før VM-troppen skal spikres i november.

Han har slitt med skader de siste sesongene og i hjemmekampen mot Haugerud sist sesong var han uheldig igjen, det gjør at forsesongen startet langt tidigere for Tunet-spilleren enn de fleste.
– Jeg begynte egentlig med en gang, for jeg har vært så mye skadet denne sesongen så jeg har ikke kommet i gang ordentlig etter å ha en lang pause i seriespillet. Så jeg startet egentlig med en gang vi røk ut av sluttspillet, forteller Fredriksen til Assisten.

Programmet forandrer seg hele tiden og for tiden er det mye kondisjonstrening på programmet.
– I det siste har jeg kjørt mye bakkeløp, intervaller og når vi har hatt egentrening har jeg kjørt en løpeøkt og en styrkeøkt halvannen time etterpå.

IMG 8599
Henrik Fredriksen og Tunet røk ut allerede i kvartfinalen mot Sarpsborg sist sesong.


Han er godt i gang og det er liten tvil om at det legges ned en god del tid på trening for tiden. Da blir det liten tid til overs for annet som de fleste andre unner seg i varmen.
– Nå er det nesten hver dag, bortsett fra lørdager. Tre, tre og en halv time per dag. Det blir litt privatliv og, men du jobber, kommer hjem og spiser litt, trener litt og så hjem til dama.

Et sunt kosthold er også viktig men ekspertene, men Tunet-spilleren bruker ikke noen ekstra tid på hva han putter i seg mellom øktene.
– Jeg teller ikke kalorier, jeg prøver bare å spise bra mat egentlig. Jeg følger ikke noen spesiell diett, jeg prøver å spise litt sunt og følge et normalt kosthold.

Litt alternativ trening blir det også tid til, når han ikke blir funnet triksende i stuen hjemme.
– Jeg spiller litt fotball ibland med litt kompiser, ellers er det mye innebandy da, skuddtrening og litt sånt. Det hender at jeg tar meg selv i å stå og «hæppe» i stua, men det er som regel i hallen jeg står og skuddtrener mot den der Mylec-veggen.

IMG 2420
Fredriksen her i kamp mot Sverige under VM i Riga 2016. 


Foruten innebandy legger han ned mye tid på egentrening og da gjerne med noen kompiser fra laget. Så han føler seg sjelden ensom under forsesongstreningen.
– Jeg trener med noen fra laget nesten hver egentreningsøkt. Vi kjører tre treninger i uken med laget, og to eller tre treninger der jeg trener med noen fra laget eller med noen andre kompiser.

Den ekstra drahjelpen er kanskje det som gir det ekstra krydderet når alt skal avgjøres i april.
– Det har mye å si. De pusher deg litt ekstra, og du vil alltid vinne de intervalløktene og komme først.
 

Han var ung når debuten kom på A-laget og måtte raskt innse hvor viktig jobben som ble lagt ned i sommermånedene og før sesongen startet var.
– Jeg tror ikke jeg skjønte det helt før etter den første sesongen i eliteserien da jeg var 15 år. Da tok vi NM-gull og da så jeg hvor mye tid de hadde lagt ned på fystrening under forsesongen.

wuehwuheuwheNM-gullet kom i debutsesongen i 2010, og det er foreløpig siste gang Tunet vunnet NM-gull, noe han bruker som motivasjon under de tunge øktene han legger ned i sommermånedene.
– Det er den pokalen da, det er den jeg bryr meg mest om, den man får i NM-sluttspillet. Så det er en gulrot som ligger foran meg som motivasjon når jeg trener. VM denne sesongen er jo ekstra motivasjon selvfølgelig.

Fredriksen står bokført med 18 landskamper der det har blitt fem poeng (1+4), der VM i Riga var høydepunktet på landslaget. Han er en av flere som er aktuelle for Sveens VM-tropp, og forhåpentligvis klarer han å holde seg skadefri for å stille godt rustet i kampen om en billett.

Tunet-spilleren er sikker på at en genuin interesse for sporten er den viktigste ingrediensen for å holde motivasjonen oppe under sommermånedene.
– Jeg tror det er motivasjon og interesse for innebandy. Man må være ordentlig interessert i innebandy for å bruke 90 prosent av tiden sin på trening og innebandy, så er det ti prosent igjen til privatliv.

Om en måneds tid skal vi følge opp Henrik, og se hvordan det går for 24-åringen under sommertreningen. I løpet av den nærmeste tiden skal vi også ta tempen på et par andre profiler på landslaget under deres barmarkstrening. 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.