Tøff motstand i finalen

48890789277 1811523b99 c
(Foto: Miroslav Hylek/IFF)

Det ble spennende da Greåker og slovakiske Bystrica barket sammen i finalen av EuroFloorball Cup i ettermiddag. 


Etter en målløs periode der Greåker styrte mye av spillet, kunne man ta ledelsen i den andre perioden da Michael Helgesen fant nettmaskene i det sjette minutt. Bystrica fikk muligheten i overtall mot slutten av perioden og Jakub Horecky gjorde ingen feil og utlignet. 1-1 etter to perioder og uten tvil spenning i kampen. 

I den tredje perioden tok Bystrica ledelsen i det åttende minutt ved David Leskovsky, men Martin Isnes Kvisvik ordnet balanse i regnskapet bare 25 sekunder senere. 2-2 og skikkelig nerve i finalen. Greåker har et ordentlig press etter scoringen men Bystrica er svært nære å score flere ganger, men Markus Jelsnes storspiller i østfoldingenes mål. Greåker får ikke hull på byllen tross et spillemessig overtak og finalen ender 2-2, og det hele skal avgjøres i spilleforlengelse eller straffer.

I spilleforlengelsen er det sjansefattig, og selv om Greåker fortsetter å dominere banespillet blir det ingen scoringer. Kampen må derfor avgjøres på straffer.

Der scorer Kenneth Skistad og Arvid Wibring Lindqvist, men William Larsson, Sander Fauskanger og Kristoffer Bakke missbruker sine sjanser. Bystrica scorer på to av fire straffer, og kan avgjøre kampen på den siste ordinære straffen, og der byr Marco Machovic på et kunstnummer og sender slovakene til himmels og sikrer gullet. KAMPFAKTA


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.