Slevik vant EuroFloorball cup

23984356998 51dc78655a z
(Foto: IFF)
Slevik snudde 0-3 mot Valmiera til seier og norsk EuroFloorball cup-gull i kveld.


Østfoldingene slet med et taktisk og gjerrig Valmiera i gruppespillet, en kamp de senere tapte. Revansjen fikk Slevik i kveld da de snudde 0-3(!) til seier.

Valmiera hadde god kontroll på den første perioden, der Slevik reduserte til 1-3 med sekunder igjen av perioden.

I den andre perioden begynte ting å gå på skinner, anført av Ryan Halldén. Svensken assisterte på Sleviks første mål og lå bak to mål i den andre perioden, som Slevik scoret fire mål i, og kunne gå til pause med 5-3 ledelse. 

37578882550 4af7fdfa54 z
Foruten ære ble det 5000 sveitsiske franc i klubbkassa for Slevik i kveld. (Foto: IFF)

Halldén scoret 6-3 i starten av den tredje og Jonas Gustavsen økte til 7-3 like etter. Med drøyt tre minutter igjen scoret Martins Broks sitt tredje for dagen og Valmiera øynet håp da også 7-5 reduseringen kom med halvannet minutt igjen. Men isteden kunne Thobias Hjorth sette den siste spikeren i kisten med minuttet igjen, og Slevik kunne strekke armene i luften og ferie gull i EuroFloorball Cup foran 703 tilskuere.

To nordmenn ble forøvrig tatt ut til All-star team. Det var backen William Andersson og senter Thomas Stræte. Stræte vant også poengligaen med 12 poeng (4+8) på fire kamper, Thobias Hjorth ble beste målscorer med åtte scoringer. Anders Ottersten hadde beste redningsprosent med 93,65% i turneringen.

I turneringen for kvinner var det slovakiske Pruske som vant etter seier over polske Gdansk med 2-1.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.