I morgen starter Champions Cup

7O8A8535
Sveiva starter sitt Europacup-eventyr i morgen med kvartfinale mot de sveitsiske mesterne Dietlikon. Les mer om turneringen som som arrangeres for 7. gang. 


Årets Champions Cup spilles i finske Seinäjoki som huserer storklubben SPV. Turneringen spilles akkurat som forrige sesong med kvartfinaler, semifinaler og finale fordelt på tre dager.


Sveiva er eneste norske representant i turneringen som neste år stenges for lag utenfor topp fire i verden. Det vil si at den tidligere muligheten å kvalifisere seg gjennom EuroFloorball Cup forsvinner. To norske spillere har vunnet turneringen, klarer du å gjette hvilken spillere det er? Svaret får du lengre ned i artikkelen.

Kvartfinaler menn: 

Fredag 08.45 Chodov - Weissenfels
Fredag 18.00 Wiler-Ersigen - SPV


I dameturneringen er svenske mesterne IKSU favoritter til gull. De har startet sesongen i SSL tregt og klarte ikke å vinne forrige sesong, på tross av et meget sterkt lag på papiret. Utfordrere er finske Classic og TPS. Det er forøvrig kun svenske lag som vunnet Champions Cup på damesiden så langt i turneringens historie.

Kvartfinaler kvinner:
Fredag 15.00 Dietlikon - Sveiva

Fredag 11.30 Tigers - TPS

I herreturneringen går Falun inn i turneringen i semifinale mot enten Wiler-Ersigen eller SPV, en knalltøff reise for favorittene, for i den andre semifinalen har Classic litt enklere vei da de sannsynlig møter tsjekkiske Chodov som har tyske Weissenfels i sin kvartfinale. Classic og Falun får tåle å være favoritter med Wiler-Ersigen og SPV som utfordrere.For Sveivas del blir det en meget tøff utfordring da Dietlikon er et virkelig godt lag. Fjorårets EuroFloorball Cup-mesterne har langt fra noe press på seg. De to ganger Sveiva har vært med tidligere (2013 og 2015) har det blitt juling, og det må en virkelig god kamp til for å slå ut mesterne fra Sveits, storklubben Dietlikon, som har stjerner som Michelle Wiki, Monika Schmid og Tanja Stella i troppen, Wiki og Stella med erfaring fra SSL. Den sveitiske legenden Simone Berner er lagets hovedtrener.

IMG 8625
Storvreta vant gull forrige sesong i Champions Cup for menn.


Tidligere vinnere menn:
2016 Storvreta (Sverige)

2015 Falun (Sverige)
2014 Falun (Sverige)

2013 Falun (Sverige)

2012 Storvreta (Sverige)
2011 SSV (Finland)

Forrige sesong var det Storvreta som stakk av tittelen etter en spennende finale mot finske Classic, som lenge så ut å ta hjem den gjeve pokalen. Norgesvennen Robert Nilsberth var sentral i seieren med mål og assist da Storvreta vant 2-1.

IMG 8384
Pixbo Wallenstam gikk hele veien og vant Champions Cup for kvinner forrige sesong.


Tidligere vinnere kvinner:
2016 Pixbo Wallenstam (Sverige)

2015 KAIS Mora (Sverige)
2014 Djurgården (Sverige)

2013 Rönnby (Sverige)
2012 IKSU (Sverige)

2011 Djurgården (Sverige)

Forrige sesong stakk Pixbo Wallenstam av med seieren etter en kontant seier mot Classic i finalen. 1105 tilskuere så finalen i Borås. Du lurte kanskje på hvilken norske spillere som vunnet gull i turneringen tidligere. For to år siden var Tone Einstulen med og vant gull for KAIS Mora. I 2012 var Karen Farnes IKSU-spiller og det endte med gull for trønderjenta, som i dag er å finne i Endre.

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.