“Vi er enormt skuffet“

IMG 0982
Etter syv sesonger endrer Champions Cup format etter høstens turnering. Det innebærer at norske lag ikke kan kvalifisere seg for den gjeve turneringen i 2018, derfor velger nå Tunet at takke nei til Europacupspill i høst. 


Fra neste høst vil Champions Cup med all sannsynlighet spilles mellom de fire største nasjonenes mesterlag med hjemme og bortekamper isteden for i med arrangerende lands representant og vinnerne av EuroFloorball Cup. Det får bland annet de norske lagene til å reagere.

Tunet har bestemt seg for å takke nei og Slevik er etter det vi kjenner til i tankeboksen med tanke på spill i EFC i høst. Sveiva som vant EFC forrige sesong kan dermed bli siste norske lag i den gjeveste turneringen for klubblag i Europa. Tunet ga beskjed til Norges Bandyforbund i dag om at de ikke kommer til å takke ja når invitasjonen fra IFF kommer senere i vår. 

– Det er ene og alene fordi IFF har valgt å fjerne muligheten til å kvalifisere seg til Champions Cup. EFC største verdi lå  etter vår mening i muligheten til å kvalifisere seg til CC. For oss utenfor topp fire , så er denne endringen en katastrofe. Det IFF nå har gjort er å sørge for at topp fire nasjonene får de enda bedre sportslige forutsetninger og at avstanden til de øvrige nasjonene blir enda større, sier Tunets trener Rune Ali Zouhar til Assisten.

LES OGSÅ: Verdens beste ligaer ferdigspilt


At turneringen lukkes kommer å lage en enda større distanse ned fra de fire beste til de nest beste, der bland annet Norge, Tyskland, Latvia, Russland og Estland er per i dag.
– Fra før har EuroFloorball Tour (turnering for landslag) vært forbeholdt Sverige, Finland , Sveits og Tsjekkia. Nå sørger man for at de samme nasjonene får en egen klubbturnering også . Lagene fra nasjoner utenfor topp fire har nå svært begrensede muligheter til å skaffe seg erfaring på et topp internasjonalt nivå. En mulighet som etter min mening er helt nødvendig hvis man skal kunne utvikle seg. Det er utrolig mange som kommer til å påvirkes  - landslag ,klubblag ,klubber, spillere ,trenere ,ledere , dommere – alle vil på en eller annen måte påvirkes i negativt retning . Først og fremst gjennom at man nå mister muligheten til å skaffe seg erfaring /referanser som er helt uvurderlige for å kunne utvikle seg . Men man fjerner også mye av inspirasjonen og motivasjonen som ligger i det å jobbe mot en drøm eller et stort mål. Jeg kan ikke si annet enn at vi er enormt skuffet over den avgjørelsen som er tatt.  

IMG 7166
Greåker spilte Champions Cup i oktober i Borås. Nå ønsker IFF at turneringen utelukkende skal være for toppfire-nasjonene. 

Det var ingen lett avgjørelse og det er med tungt hjerte Tunet velger å takke nei til turneringen. 

– Det var definitivt en vanskelig avgjørelse. Innebandy i regi av IFF er noe av det beste man som spiller ,trener ,leder eller dommer kan få være med på . Det er noe man alltid har lyst å oppleve .  


Tunet kommer isteden at reise ned til Czech Open i Praha som spilles i august måned. Der får de målt seg mot noen av verdens beste klubblag. 

– Et langsiktig mål for oss har vært å se om vi kan nærme oss et topp fire nivå. Hvis vinneren av EFC fortsatt hadde kunnet delta i CC ,så ville vi aldri sagt fra oss plassen. Personlig synes jeg modellen med to Europa-cuper var helt glimrende .For å kunne ta deg til CC ,så måtte du vinne hjemlig serie, vinne en E-cup mot de lagene som er rangert på omtrent samme nivå som deg selv  og premien var å spille mot de beste . I teorien helt perfekt .Du må jobbe over tid og man får muligheten til å prøve seg mot de beste .Nå kommer testen mot de beste litt tidligere enn planlagt , men vi vil bruke årets turnering til å kjenne på hva det egentlig innebærer å spille mot lag fra topp fire nasjonene. Så er målsetningen å komme tilbake i 2018 og være litt nærmere.

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.