“Jeg gleder meg veldig“


I slutten av april fikk det norske landslaget for kvinner ny landslagssjef. Vi tok en prat med Vidar Bjerkelund om den nye jobben. 


Han tok over landslaget for kvinner etter Patric Jonsson som har tatt over U19-herrene. Nå gleder seg Vidar Bjerkelund å ta fatt på oppgavene som landslagssjef.

– Det er alltid en ære å få muligheten til å jobbe med et landslag. Og jeg håper alle, jentene, klubber, klubbtrenere og NBF vil være med å bidra. Jeg gleder meg veldig til denne utfordringen, sier Vidar Bjerkelund till Assisten.

Det er ikke VM i år og da vil han og landslaget jobbe med å planlegge jobben fremover.

– I år vil lagbygging og setting av premisser for fremtiden være viktig. Vi skal skape en felles plattform, og jentene vil være viktige bidragsytere i denne jobben.

Etter jul skal Norge ut i VM-kvalifisering foran VM i Slovakia.

– Dere kan forvente et lag som skal tørre å spille innebandy med ball. Vi må kanskje ta noen taktiske valg men det er fortsatt viktig å tørre å utfordre oss selv og motstandere. Og vi skal selvfølgelig kvalifisere oss til VM.

LES OGSÅ: VM-kvalifiseringen trukket

Vi spør landslagssjefen hvem vi kan forvente å se mer av kommende sesong.

– Først gleder jeg meg å se U19-jentene og se hvem av de som følger opp den fine VM-turneringen, her er det mange spennende spillere. Jeg tror også at Camilla Heie Larsen og Marie Wolf kommer til å få en bra sesong.

Han tror at samarbeidet med klubbene må bli bedre fremover for at Norge skal ta ytterligere skritt nærmere de aller beste. I tillegg må de norske spillerne bli bedre trente og vante med spill på høyt nivå. 

– Jeg tror vi må samarbeide med klubbene. Jeg kommer til å være mye i hallene for å se og prate med alle klubbene, og det er viktig med dialog begge veier. Spillemessig må vi klare å holde hodet kaldt i de avgjørende kampene. Vi må tørre å spille innebandy med ball og få marginene på vår side. Vi må ha minst mulig skader på nøkkelspillere, og vi må ha en god fysisk plattform. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.