Testet formen med Vikingen

7O8A3530
I helgen har landslagene hatt sin første samling denne sesongen og tradisjonen tro ble det gjennomført styrkeprøven Vikingen for alle landslag. 


På plass til årets utgave av Vikingen. I år blir den arrangert i Slorahallen og Tærudhallen. Landslaget for menn og U19-laget for menn kjørte testene under lørdagen i Slorahallen, mens vi er i Tærudhallen der landslaget for kvinner  og U19-laget for kvinner har sin test.Det er seks forskjellige øvelser hvor beep-testen og 90 sekunders kassehopp er de tøffeste øvelsene. Vidar Bjerklund forteller at i april skrev alle damene ned sine mål til i dag, og at de også skrev ned et mål til landslagssjefen selv hvor langt de ville at han skulle klare i beep-testen. Alle lapper ble lagt i konvolutter og alle signerte sin egen. Dette var for å ikke sette krav til den enkelte, men for å prøve å skape indre motivasjon hos hver og en. I dag etter testen vil Vidar åpne disse for å se om de har nådd målene sine. Vi kan opplyse at landslagssjefen klarte sitt mål som damene satte. 


Aktiviteten er høy i hallen, og det kjøres øvelser på fire forskjellige stasjoner. Spenningen er stor både blant de som har vært med på dette før og de «nye», det sammenlignes og diskuteres om resultater og «perser». Alt har så langt foregått med stå på vilje og godt humør. Kassehopp som siste øvelse krever mye av hver enkelt og det er mange stive bein å se. Noen har tatt ut de siste kreftene og faller bokstavelig over ende. Resultatene må de vente litt på, sikkert er de ganske spente på disse.

7O8A3678

Landslaget for menn og U19-laget for menn er Tærudhallen under søndagen. De har unnagjort beep-testen og spiller internkamp idag under lørdagen og skal ta de siste fem testene siste samlingsdag. Assisten er selvfølgelig på plass da søndagen er kommet og vi er ved hallen 08.40, der er allerede André Sveen og hans stab, vi rekker såvidt å prate med han i tre minutter. Han var godt fornøyd med gårsdagens test, men hadde heller ikke forventet annet. 


Spillerne begynner å sige inn i hallen og landslagssjefen får annet å gjøre. Dagen for landslaget for menn starter med innveiing og måling av fettprosent (med mye latter og fleip). Så er de i gang med hexagon, stille lengde, sprint med måling på fem og ti meter, spensthopp, chins og tilslutt kassehopp. De deles opp i grupper og nå våkner konkurranseinstinktet. Selv om fleipingen fortsetter blir det mye sammenligninger og mer spørsmål om hva de andres resultater var. Det nærmer seg slutten for seniorlandslaget da U19-herrene kommer til hallen for å starte sine tester. De eldste trekker ut og det blir merkbart stillere i hallen til tross for at det er drøyt 70 ungdommer som har kommet. Det er en ivrig og konsentrert gjeng som imponerer med helhjertet innsats på alle stasjoner. De ender også til slutt med kassehopp og nå spares det ikke på noe. De siste kreftene skal brukes og det gjelder å takle smerten som garantert kommer etter denne. Alt i alt var trenerne fra alle lag fornøyde med helgens innsats fra alle lag. 


(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.