Til semifinale med tomme tribuner

KH 5666
Greåker er klare for semifinale i NM etter vunnet i tre strake kamper mot naboklubben Fredrikstad.

 

Tomme tribuner i Tindlundhallen da Greåker får besøk av Fredrikstad i den tredje kvartfinalen, for å motvirke spredning av coronaviruset. Det merkes på banen, for det er ikke helt gnisten som vært i de to foregående kampene. Gjestene tar ledelsen da Daniel Svendsen overlister Markus Jelsnes allerede etter 54 sekunder. Greåker bruker drøyt fem minutter på å utligne, da Kristoffer Bakke er sist på ballen etter et pent angrep fra hjemmelaget. Gjestene smeller ballen i tverliggeren, og er giftige da de kommer fremover på banen, men stort sett er det Greåker som har et spillemessig overtak. To minutter etter utligningen smeller det igjen fra Svendsen, og Greåker virker litt lite skjerpet. 11 minutter ut i perioden setter Joel Ingesson utligningen, og nå er det mest Greåker resten av perioden, uten at det blir noen flere scoringer. 

KH 5396
Publikum fikk ikke lov å slippe inn i Tindlundhallen da Michael Helgesen og Greåker spilte kvartfinale mot Fredrikstad i kveld. 

 

Det er mye Greåker i starten av den andre perioden, men ballen vil ikke inn. Isteden er det gjestene som nok en gang tar ledelsen etter ni minutter da Jørgen Sjoltes skudd leter seg inn bak Jelsnes. Gleden blir kortvarig, for i løpet av drøyt tre minutter løsner det skikkelig for hjemmelaget, som scorer tre mål. Bakke med sitt andre for dagen, Jonas Bøckmann og Martin Isnes Kvisvik med scoringene. Fredrikstad sover i timen og det blir litt for enkle scoringer for Greåker. Med drøyt tre minutter igjen av perioden setter Lars Erik Torp 6-3, og avansement til semifinale kommer alt nærmere. 

KH 5146
Daniel Svendsen ga Fredrikstad et lite håp om seier med tre scoringer, men det ville seg ikke for dagens gjester. 

 

Svendsen bruker 57 sekunder på å skape liv i kampen igjen. 6-4 og nå kan det bli en morsom tredjeperiode. Greåker øker sin ledelse etter fem minutter da Ingesson scorer for andre gang i kampen. Det blir litt temperatur i kampen nå, men den går fort ned igjen. Greåker har bestemt seg og har full kontroll på oppgjøret. Halvveis i perioden setter Ingesson sitt tredje for dagen, og trøtte Fredrikstadspillere må innse at det går mot en tidlig sommerferie. De kjemper og sliter for å skape liv i kampen igjen, men det vil seg ikke foran tomme tribuner og Greåker vinner 8-4 og går videre med tre strake seiere.

– Ikke samme trøkk
Det ble en spesiell kamp i Tindlundhallen med null tilskuere på tribunen.
– Det er litt kjedelig for tomme tribuner, det er mye bedre med publikum. Det påvirket oss ikke noe spesielt, men det ble ikke samme trøkk som vanlig når vi spiller, sier Fredrikstads tremålscorer Daniel Svendsen til Innebandyavisen.

Han er fornøyd med lagets start på kampen, men etterhvert orket ikke gjestene å henge med.
– I første periode så hang vi godt med og ledet to ganger. I andre perioden raknet det litt, dårlig intensitet, det hadde Greåker da. Det er Norges beste lag og de gjør mål da de har den intensiteten. Det blir litt kjedelig med tidlig sommerferie, men noen av oss har en juniorfinale igjen å spille, forhåpningvis.

Greåkers beste spiller var Andreas Grønli, og unggutten er enig med Svendsen at det var kjedelig med tomme tribuner.
– Det var annerledes, det var vanskelig å bli pønsje til kampstart og motivere seg. Det var bedre tenning allikevel fra vår del enn de to foregående kampene, vi hadde ikke lyst å dra opp til Rolvsøyhallen for en fjerde kvartfinale, sier Grønli etter kampen.

Han er fornøyd med at laget er videre i sluttspillet, selv om det ble en tøffere start enn ventet.
– Jeg synes vi ikke kommer så godt i gang, men i andre periode tar vi litt over, de begynner kanskje å bli litt slitne. Det blir en krigerkamp med mange dueller til slutt. Det er alltid gøy å spille semifinale i NM og forhåpningsvis komme oss videre til NM-finale, så vi er på riktig vei.

Tapte tross stor ledelse

Slevik ledet 4-0 etter åtte minutter mot Gjelleråsen, men gjestene kjempet seg inn i kampen og kunne etter en vanvittig snuoperasjon vinne. 8-9 betyr at det står 2-1 i kamper til Slevik, neste kamp spilles fredag i Nittedal. KAMPFAKTA

Greåker-Fredrikstad 8-4 (2-2,4-1,2-1)
Tindlundhallen, 0 tilskuere
0-1 (00.54) Daniel Svendsen (Jørgen Sjolte)
1-1 (06.02) Kristoffer Bakke (Arvid Wibring Lindqvist)
1-2 (07.55) Svendsen (Robert Karlsson Lidberg)
2-2 (10.43) Joel Ingesson (William Larsson)
2-3 (29.07) Sjolte (Andreas Mathisen Pedersen)
3-3 (30.02) Bakke (Wibring Lindqvist)
4-3 (32.02) Jonas Bøckmann (Andreas Grønli)
5-3 (32.27) Martin Isnes Kvisvik (Lars Erik Torp)
6-3 (36.40) Torp (Michael Helgesen)
6-4 (40.57) Svendsen (Sjolte)
7-4 (45.39) Ingesson (Larsson)
8-4 (49.23) Ingesson (Grønli)
U2 (54.38) Niklas Andersen (slag)
U2 (59.46) Markus Marthinsen (ulovlig dytt)
Skudd: 34-12 (14-6,9-2,11-4)
Dommere: Rustestuen/Rønningen

Greåker videre til semifinale etter 3-0 i kamper.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.