Sveiva har overtaket

KH 5065
Sveiva har overtaket på Sarpsborg etter en sterk borteseier i kveldens tredje kvartfinale lagene i mellom. Tunet vant også etter en thriller i Mjøndalshallen. 

 

Det er sjansefattig i starten av kampen, det er litt nervøst utpå dekket i Skjeberghallen og begge lag er i overkant redde for å gjøre feil. Det blir allikevel ganske underholdende da spillet bølger frem og tilbake med tøffe dueller. Først etter 12 minutter kommer dagens første scoring da Jørgen Nordahl trer ballen igjennom til Fredrik Gjødalstuen som snerter ballen inn bak Andreas Falkeid som fått tillit fra start for gjestene. Sveiva bruker drøye minuttet på å utligne, Andreas Slettens pass for styring leter seg inn i mål fra distanse. Sarpsborg tar ledelsen omgående da Anders Øvereng er våken på en retur. Begge lag har et par farligheter, men flere scoringer blir det ikke før pause. 

KH 4297
Christoffer Øistad og Sveiva vant for andre gang på rad i Skjeberghallen og leder 2-1 i kamper etter dagens seier. 


Sveiva får en god start på perioden og Casper Sletten setter 2-2 allerede etter 26 sekunder. Gjestene er best nå og presser på, men det åpner for giftige kontringer for hjemmelaget. I det åttende minuttet setter Brage Harby 2-3 og Sveiva har snudd det. Sarpsborg bruker fire minutter på å utligne, Emil Skog setter 3-3. Gleden blir kortvarig for Jesper Pedersen scorer 3-4 nøyaktig to minutter senere. Det er mye rot i nå, og mest kriging rundt om på banen. Med tre minutter igjen øker Sveiva ledelsen da Christoffer Øistad får ladet kanonen fra distanse. Sarpsborg prøver å redusere og får betalt med minuttet igjen av perioden. Skog finner Patrick Hjemgård og Sarpsborgs kaptein setter 4-5 reduseringen, det blir den siste scoringen i midtperioden. 

KH 4951
Jørgen Nordahl ble kåret til hjemmelagets beste spiller etter bland annet to flotte assister. 


Brage Harby sender gjestene opp i tomålsledelse etter fire minutter i den tredje perioden, og nå må hjemmelaget ha mål. Det gjør at spillet bølger frem og tilbake, mye intensitet men ikke like mye kvalitet over det som skjer på banen og herlig grinete. Midtveis i perioden ryker hjemmelaget på en utvisning, men det skjer lite i overtallet til Sveiva. De er gjerrige med ball og har lite problemer med at klokken tikker nedover. Sarpsborg orker ikke helt å trykke ned Sveiva, og det er litt av ingenting en redusering kommer. Den er desto penere, Nordahl finner Hjemgård foran kassen, og lagkapteinen styrer ballen inn mellom beina på lekent vis. 5-6 og nå er det nerve i Skjeberghallen. Kort tid etter smeller gjestene ballen i stangen. Med tre minutter igjen tar Sarpsborg timeout og plukker ut målvakten. Det gir et lite trykk, men det blir bare nesten. Først scorer Andreas Næss Valbye i åpent mål, og ti sekunder etter serverer Andreas Falkeid til Sindre Bjerknes som får ballen forbi Nordli som er på vei inn i mål igjen. Det ender 5-8 i den tredje kvartfinalen og Sveiva kan avgjøre på torsdag.


Thriller da Tunet vant

Det ble en thriller i Mjøndalshallen i den andre kvartfinalen foran 284 tilskuere. Hjemmelaget ledet flere ganger, men Tunets stjernegalleri snudde kampen gang på gang. I det 17. minutt av den tredje perioden avgjorde Frederik Nilsen kampen, Tunet vant 6-5 og leder 2-0 i kamper. KAMPFAKTA

Sarpsborg-Sveiva 5-8 (2-1,2-4,1-3)
Skjeberghallen, 254 tilskuere
1-0 (12.02) Fredrik Gjødalstuen (Jørgen Nordahl)
1-1 (13.18) Andreas Sletten (Christoffer Øistad)
2-1 (13.43) Anders Øvereng (Sander Owren)
U2 (17.43) Lukas Haugen (ulovlig dytt)
2-2 (20.26) Casper Sletten (Andreas Næss Valbye)
2-3 (27.38) Brage Harby (Sindre Bjerknes)
3-3 (31.15) Emil Skog (Mario Berntsen)
3-4 (33.15) Jesper Pedersen (Tobias Lindberg)
3-5 (37.09) Christoffer Øistad (Olav Falkeid)
4-5 (38.59) Patrick Hjemgård (Skog)

4-6 (43.55) Harby (Bjerknes)
U2 (50.01) Imre Ødegård-Riisbakken (ulovlig dytt)
5-6 (54.44) Hjemgård (Nordahl)
5-7 (59.28) Næss Valbye (ua) spill 5 mot 6
5-8 (59.39) Bjerknes (Andreas Falkeid) 

Skudd: 20-24 (7-8,5-7,8-9)
Dommere: Johansen/Monge

Sveiva leder 2-1 i kamper. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.