Jevn og spennende finale

KRH 1334
Det ble både spennende og dramatisk da Tunet tok sitt tredje NM-gull på rad, da de i ettermiddag slo Sveiva i finalen. 

 

Det er en forsiktig start på oppgjøret, begge lag har et par muligheter men det drøyer til det har gått fem minutter da Petra Weiss finner nettmaskene og sender Sveiva i føringen. Tunet trykker på for en utligning og nå skrues temperaturen opp i Kongstenhallen. I det tiende minuttet får Rikke Ingebrigtsli Hansen god tid å sikte, og da smeller det bak Sveivas målvakt og 1-1. Begge lag har noen småfarligheter etter scoringene, men det er to litt forsiktige lag så langt i kampen. Heidi Rød sender Tunet i ledelsen med halvannet minutt igjen, men Weiss bruker et halvt minutt å bringe balanse i regnskapet med et soloraid. 

KRH 0903
Petra Weiss var som vanlig tongivende for Sveiva og scoret lagets første to mål. 


Litt mer tempo i starten av andre, og nå er det Sveiva som har et lite spillemessig overtak. Tunet virker litt stressede og rutinen til Sveiva kommer tydeligere frem. Maiken Ellis får kjørt seg til tider i Tunets mål, men holder foreløpig buret rent i midtperioden. Sveiva gir seg ikke og i det 16. minuttet går de opp i ledelsen da Sandra Vika fyrer av i god posisjon. Skuddet tar på en Tunet-kølle og Ellis må kapitulere. Det er full kalabalikk i Tunets forsvar etter scoringen, og de er heldige som slipper unna flere baklengs før pause.

KRH 0927
Tunets Line Trandum Terjesen og Rikke Ingebrigtsli Hansen jubler for scoring. 


I den tredje perioden er Tunet endelig pålogget igjen, og trykker ned Sveiva. Det lønner seg for Rød kan slå inn 3-3 allerede før det er spilt to minutter. Sveiva har noen gode muligheter etter utligningen, men ryker på en utvisning fire minutter senere og da smeller det i andre enden. Ungjenta Line Trandum Terjesen blir spilt fint opp og setter 4-3 sikkert. Etter scoringen har Tunet store sjanser, og Sveiva tar timeout og roer ned. Det ser ut å hjelpe og i det 13. minutt setter Weiss opp Vika på åpent mål og det er utlignet igjen, 4-4. Kampen står og vipper da Sveiva er uheldige og roter ballen i eget mål med under tre minutter igjen, etter at Rød slengt inn ballen foran mål. Sveiva tar etterhvert ut målvakten og presser på og prikker bland annet stolpen, og Ellis har også noen gode redninger som sikrer de sitt tredje strake NM-gull.


Tunet-Sveiva 5-4 (2-2,0-1,3-1)
Kongstenhallen, 1056 tilskuere
0-1 (04.59) Petra Weiss (Kristine Næss Haug)
1-1 (09.03) Rikke Ingebrigtsli Hansen (ua)

2-1 (18.27) Heidi Andreassen Rød (Camilla Heie Larsen)
2-2 (18.57) Weiss (Sandra Vika)
2-3 (35.24) Vika (Kristine Torp)
3-3 (41.52) Rød (Larsen
U2 (46.42) Anette Marie Berg (feil avstand)
4-3 (47.40) Line Trandum Terjesen (Hildegun Holm) spill 5 mot 4
4-4 (52.57) Vika (Weiss)
5-4 (57.27) Selvmål
Skudd: 26-34 (8-9,10-12,8-13)
Dommere: Hagen/Rustestuen