Duket for thriller etter Greåkers snuoperasjon

Greåker lå under 2-5 og Tunet så ut til å ha full kontroll i kveldens semifinale. Men Greåker ga aldri opp, snudde og vant 8-6, og det er duket for en thriller i morgen i Tindlundhallen. 


HØYENHALLEN:
Ny semifinale i kveld, denne er mellom Tunet og Greåker. Også denne seriens 4de kamp og Tunet leder 2-1. Skal vi få vite hvem som blir Sleviks motstander i finalen i kveld? Greåker har garantert ikke dratt til Oslo for å gi fra seg muligheten til finale uten kamp. Kanskje det blir en femte match i morgen. 

Her er det full fyr fra første touch. Greåker viser tidlig at de har kommet for å vinne og de kommer fort. Allikevel er det Tunet som tar ledelsen. 1-0 på en lang ball til Ole Mossin Olesen som lurer keeper, tid 7.29. Greåker svarer raskt og det er likt igjen etter 8.08, Willy Fauskanger lyraskt fremme på retur og 1-1. Nå tar det av for en stakket stund, 8.29 Mossin Olesen med zorro 2-1. 9.39 overtall til hjemmelaget men de er kanskje litt for hissige etter å øke og får det ikke helt til å flyte. Det tar litt lengre tid men 3-1 kommer, 14.43 på kontra er det Martin Bjerklund som prikker kassa fra kant. Resten av perioden er det Tunet som styrer og Gjestene skal være fornøyde med at de bare er 2 bak. Ting skjer fort i innebandy og det er enda to perioder å gjøre det på for Greåker. 

Tunet starter med hardt press, men det varer ikke lenge før Greåker tar over, setter opp tempoet og hjemmelaget har mer enn nok med å forsvare seg. Trykket holdes på topp og det betaler seg til slutt, 29.11 redusering til 3-2 av Jørgen Syrrist. Greåker gir seg ikke men etter hvert er det Tunet som kjører, holder trykket på gjestene i noen minutter. Så kommer gjestene igjen og bare en lang tå av Rønnmark hindrer utlikning. 36.09 Mossin ligger og lurer langt inne på Greåkers halvdel, de blir for hissige i angrep og når Tunet vinner ballen kommer den lange, ny zorro, 4-2. Halvminuttet senere kommer Tunet i kontra, 3 mot 1 blir for mye og Ole Martin Skau Jansson ordner 5-2 etter 36.42. Greåker rister det av seg og kommer tilbake med svaret omtrent umiddelbart, 36.58 setter Jonas Klefbeck inn 5-3 som blir stående til pause. 

Siste periode blir 9 sekunder gammel når Greåker får straffe, men Torp roter den bort. Overtallet går heller ikke Østfoldingenes vei. Det er et utrolig tempo som er satt opp  nå og reduseringen kommer etter 42.54, Lars Erik Torp gjør det meste alene, 5-4. Tempoet økes ytterligere og Greåker kjører med alt de kan, og igjen blir de for hissige, Henrik Fredriksen kontrer inn 6-4. Litt mer enn 10 minutter gjenstår og nå tenner det. Greåker jobber for livet og igjen får de betalt 52.26 lyser på tavla når Stian Larsen banker inn 6-5. Greåker værer muligheten nå og det gir nye krefter, fortsetter å kjøre Hardt mot Tunets mål og når Per Folkesson sender av gårde ett skudd som overrasker alle er det likt, 6-6. Skal det bli en 5te kamp allikevel ? Det ser jammen slik ut. Torp river og sliter i alle over hele banen og når han snapper ballen bak målet til Rønnmark går de i ledelsen 6-7. Foran målet står nemlig Klefbeck og han får servert ballen på fat. 2 minutter gjenstår og det koker her nå. 59.06 ryker Mossin og Larsen i tottene på hverandre og Rønningen må imellom. 59.28 Rønnmark ut, 59.46 ballen bankes i tom kasse av Jonas Bøckman, 6-8. Så ble det altså en femte og avgjørende kamp, det så ikke slik ut når Tunet ledet 5-2, men sånn er det. Slevik må vente til i morgen for å få vite hvem som er motstander i finalen den 19 April.

Tunet - Greåker 6-8 (3-1,2-2,1-5)

Høyenhallen, tilskuere: 314

Mål Tunet: Ole Mossin Olesen 3, Martin Bjerkelund, Ole Martin Skau Jansson, Henrik Fredriksen.

Mål Greåker: Jonas Klefbeck 2, Jonas Bøckmann, Willy Fauskanger, Jørgen Syrrist, Lars Erik Torp, Stian Larsen, Per Folkesson.

Utv.: Tunet 1x2 min., Greåker 1x2 min.

Skudd: 37-37

Dommere: Haug/Rønningen

2-2 i kamper.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.