Klar for fjerde strake NM-finale


Slevik er klare for sin fjerde strake finale etter 7-5 seier over Gjelleråsen tirsdag kveld. Thomas Stræte banket inn fire scoringer for de regjerende mesterne. 


LIHALLEN:
Påsken med alle fridagene er over og nå skal det avgjøres, kanskje. Eller skal Gjelleråsen komme tilbake ? kanskje er det bortelaget Slevik som skal bli første lag som tar en finaleplass ? Uansett så regner jeg med ett tett og hardt oppgjør.

Vi får ikke den starten vi trodde, det er forholdsvis rolig de første 6 minuttene, nærmest er Slevik og Åhlberg med stolpetreff. Så tar Gjelleråsen ledelsen etter rot i Slevik’s forsvar, Hans Roar Wilhelmsen til 1-0. Da stiger tempoet og temperaturen betraktelig. Åhlberg får en ny sjanse alene med  Nordli, men han redder mesterlig. Det bølger nå, Slevik har flest skudd men det drøyer til 17.35. da må Rongsjord uten tur for hardt spill og det utnytter Slevik, holder et bra trøkk og mot slutten av utvisning og periode kriger Thomas Stræte inn utlikningen, 1-1, og vi tar pause. Jevnt til tross for skuddstatistikken som er 3-11 i en ikke veldig god førsteperiode. 

Full Hawaii her i starten av andre. Morten Bye må sette seg etter slag på keeper, men Gjelleråsen klarer ikke å få ballen inn. Etter 25.28 er det nytt overtall til Slevik, det blir som det første, Stræte banker inn 1-2 etter solid trykk. Tilbake til Hawaii og det går til halve perioden er forbi, da kommer hjemmelaget i kontra og alle glemmer Aleksander Texnes på bakre stolpe som elegant løfter ballen over Ottersten til 2-2. Den gleden blir kortvarig, minuttet senere er det duket for 2-3 nå an Johan Åhlberg. Og 10 sekunder etter den blir det 2-4, sist på den er Thobias Hjorth. Gjelleråsen har så visst ikke tenkt til å gi seg og kommer tilbake med Texnes igjen, 3-4etter 32.11. Det kriges nå om hver eneste centimeter, langt oppspill som Slevikspiller misser på, da er Tommy midtsveen der og ordner 4-4, og det er 5 minutter igjen av midtperioden. Igjen er gleden kortvarig, Stræte driver opp på kanten og setter et perfekt skudd i kassa til ny ledelse, 4-5 bare 30 sekunder senere. De ser ut til at Slevik skal ha ledelsen til pause men når Thomas Aas skyter fra egen halvdel er Tobias Wendelstig der på retur og bringer balanse etter 38.03, 5-5 og det blir det til sirenen går.

Tredje periode starter med mye rot begge veier, det blir ikke bra før Slevik får overtall etter 45.22, det går som tidligere, bra rull og trykk til Stræte setter 5-6, da er det spillt 47.01. Bare minuttet senere er det Gjelleråsen som får sjansen til å finne maskene, men Slevik jobber steinhardt i forsvar og slipper vel ikke forbi et skudd so treffer målet. Halve siste periode er gått og nå setter Slevik alle kluter til, kjører knallhardt mot mål og nå er det nesten bare Nordli som holder Slevik unna flere mål. Han varter opp med den ene feberredningen etter den tredje. 3 minutter igjen og Gjelleråsen starter spurten. Det blir ikke så mye ut av det før Nordli går på benken og Gjelleråsen spiller 6 mot 5 det siste halvannet minuttet. Etter en del rot begge veier er det Glen Evensen som i siste sekund setter sluttresultatet til 5-7 i åpen kasse. En spennende kamp er over og det gjenstår bare å gratulere Slevik med finaleplass. BB blir kåret til : Soleklare Andreas Nordli og like klare Thomas Stræte.

Gjelleråsen - Slevik 5-7 (1-1,4-4,0-2)

Lihallen, tilskuere: 189

Mål Gjelleråsen: Alexander Texnes 2, Hans Roar Wilhelmsen, Tobias Wendelstig, Tommy Midtsveen.

Mål Slevik: Thomas Stræte 4, Johan Åhlberg, Glen Evensen, Thobias Hjorth.

Utv.: Gjelleråsen 3x2 min., Slevik 2x2 min.

Skudd: 19-37

Dommere: Ingebrigtsli
 
NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.