NM G15: Greåker er norgesmestere

7O8A2347
Stortalentet Sander Fauskanger og Greåkers G15-lag ledet hele veien og sikret seg NM-pokalen med 10-5 seier over Asker i finalen.

 

Greåker hadde full kontroll i åpningsminuttene, og etter et lengre press mot Askers mål kom den første scoringen. Stian Søndreli fikk stå umarkert i målområdet, han gjorde ingen feil, og sendte østfoldingene i føringen. Vel fortjent ledelse.

Midtveis i perioden satte Greåker sin andre scoring for dagen. Stortalentet Sander Fauskanger, sønn av legendariske Willy Fauskanger, banket ballen utakbart i nettet bak Askers målmann.

Etter to tette utvisninger kjempet Asker seg tilbake i kampen. Mot slutten av perioden hadde de flere muligheter til å redusere, men Greåkers målvakt Fredrik Stordahl sto i veien.


Til tross for Greåker-dominans, gjorde Asker en helhjertet jobb med å forsvare seg. Man kan trygt fastslå finaledebutantene tilbakela mange meter i løpet av førsteperioden. 


Førsteperioden endte 2-0 til Greåker. Det ble vanskelig for Akser, som spilte store deler av perioden med en mann mindre. Tre utvisninger ble det på finaledebutantene.

7O8A2286
Greåker tok kontrollen direkte i finalen og var hele tiden skrittet foran. 


Bølget fram og tilbake 

Det tok ikke lang tid før Akser viste seg fram i Ekeberghallen. Trenerne har åpenbart sakt noe nyttig i garderoben, for det tok bare to minutter før Vetle Korslund reduserte til 2-1.

Men ikke før Asker hadde feiret ferdig var Greåker og Sander Fauskanger frampå igjen, og økte ledelsen til 3-1.

Det svingte voldsomt i starten av andreperioden. Askers Robin Gabrielsson reduserte til 2-3. Historien gjentok seg, Niklas Nordheim økte ledelsen for Greåker rett etter Askers redusering. Asker burde vært mer gjerrige framfor eget mål om de skulle hatt mulighet på NM-trofeet.


Ask
er ga seg ikke, og etter fantastisk angrepsspill reduserte kaptein Robert Kyllo til 3-4. Finalenervene hadde åpenbart sluppet taket for debutantene som tidvis viste fine takter på parketten.

5-3. Greåker kontrer inn sitt femte mål for dagen. Theodor Larsen er iskald og setter ballen kontant i nettet. 

Rett før perioden ble blåst av sendte Greåkers Andreas Grønli avgårde en suser fra ti meter som endte i krysset. Målet gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 6-3 til Greåker.

7O8A2310
Asker skapte spenning i kampen, godt heiet frem av sine supportere. 


Greåker kontrollerte inn seieren

Greåker bruker bare noen minutter på å ta øker ledelsen i sisteperioden. Wilmer Anderzon setter Greåkers syvende scoring for dagen. 

Men Asker var igjen frampå. Magnus Gulliksen reduserte til 4-7 med ti minutter igjen av finalen. Og tre minutter sener reduserte Asker nok en gang ved Vetle Korslund som satte sitt andre mål for dagen.

Men gleden ble kortvarig for Asker. Greåker punkterte kampen da Andreas Fauskanger satte sitt tredje mål for dagen. 

Greåker sikret seieren med to minutter igjen da Marcus Larsen satte inn Greåkers niende scoring for dagen. 

Stian Sødreli fastsatte sluttresultatet til 10-5 for Greåker. 

Det ble til slutt en komfortabel seier for Greåker som ble for sterke for et hardtarbeidende Asker-lag. Til tross for tapet kan Asker gå med hevet hodet etter mye bra spill i Ekeberghallen. Kanskje får de revansje neste år?

7O8A2443

Vi gratulerer Greåker med NM-seieren.

KAMPFAKTA Greåker-Asker 10-5

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.