NM G15: Asker overrasket

7O8A1363
Asker overrasket de fleste og er klare for finale, det etter at de slo ut favoritten Tunet i dagens første semifinale i G15-klassen.


Fire semifinaler i G15 og J15-klassen i Høyenhallen i dag, Tunet og Asker er først ut. Tunet vant puljen med to andre lag halsende like etter, og det ble Sveiva som slo følge og skal møte Greåker i neste kamp.

Da er vi igang og Tunet kommer hardt ut og skaper tidlig sjanser. Asker bruker noen minutter på å justere seg, så er det jevnt bølgende spill over hele banen i et forrykende tempo. Askers målvakt redder flere skudd med ytterst små marginer, og Tunets målvakt hører nok plinget fra stolpen en stund i øret. Ni minutter og Tunet gjør en liten feil i forsvar og får øyeblikkelig utmålt straffen, 1-0 til Asker. Perioden fortsetter i samme tempo men det blir få store sjanser før sirenen går for pause.


7O8A1295
Tunet så ut å ha finaleplassen i baklommen men kom til kort.

Midtperioden starter i samme tempo og det bølger. Etter fire minutter dobler Asker ledelsen med et selvmål og det står 2-0 til gjestene. Tunet prøver med alt de har for redusering men det vil seg ikke helt i siste fase. Etter 11 minutter får Tunet overtall og nå jobber Asker med nebb og klør i forsvar og Tunet klarer ikke å trenge igjennom. Det går mot pause igjen og de siste minuttene setter Tunet press, er nære men heller ikke nå kommer de helt frem. Asker svarer det siste minuttet og de og er nære å øke. Det blir med det ene målet og vi har en spennende siste periode foran oss.

7O8A1204
Det ble en spennende kamp mellom Asker og Tunet. 

Siste periode blir 24 sekunder gammel før Tunet endelig får nettkjenning og reduserer til 2-1. Hjemmelaget fortsetter å kjøre knallhardt og Asker slår fra seg. Halve perioden er forbi, Tunet presser Askers forsvar som småspiller i eget slott. Det straffer seg når Mathias Haaland snapper ballen og setter utlikningen bak en god Asker keeper, 2-2. I det 13. minutt og Tunet har snudd kampen, 3-2 kommer i avventende overtalls spill. Det legger ingen demper på Tunet som kjører på med samme styrke. Det er 23 sekunder igjen og Asker som ikke har ikke gitt opp gir alt, og med en lang ball mot Tunets mål fomles det litt med mottaket og igjen er det en nådeløs straff, 3-3 og vi er på vei til ti minutter spilleforlengelse.

Spilleforlengelsen er igang i et vanvittig tempo og store sjanser begge veier. Begge lags keepere varter opp med gode redninger. Det bruser nok litt ekstra i hodene nå og med et slag bakfra får Asker overtall. Så er det klart, Asker er i finalen, fem minutter ut i forlengelsen skyter Vetle Korslund fra distanse. Ballen går hele veien bak en dekket målvakt. Asker vinner 4-3 etter en fantastisk kamp som ga oss alt. Vi gratulerer med finaleplassen. KAMPFAKTA

 

NBF mobilizie

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.