NM: Vant tross sjokkåpning

7O8A6311
Vesle Lye sjokkstartet NM-puljespillet men til slutt kunne forhåndsfavorittene Grei cruise inn til storseier. Sagene vant også i det andre oppgjøret, og dermed har favorittlagene godt grep om semifinaleplassene.


Dagens andre kamp i Høyenhallen er mellom Grei og Lye. Et bortelag det skal bli hyggelig å stifte bekjentskap med. Vil vel tro at Grei vil vinne denne kampen, men vi får se.

Ikke veldig høyt tempo i starten, og Lye overrasker nok hele Høyenhallen når de tar ledelsen ved Silje Karlsen. Grei virker nesten litt rystet og det tar en stund før de kommer på bena igjen. I mellomtiden har Lye hatt et krystallklart skudd i ramma. Det er mye slurv og «strøm i køllene» en god stund til men det slipper for Grei når utlikningen kommer, 1-1 etter syv minutter. Spillet bølger fram til det 12. minutt, da får Grei straffe. Den reddes og utløser en umiddelbar glede, men så kommer undertallet da Lye. Til tross for et knallhardt press fra Grei klarer de å holde tett og det bølger videre. Grei spiller bedre nå og plutselig er Celine Ripel frispillt og kan enkelt sette inn 2-1 ledelse til Grei før vi tar pause.

7O8A6187
Lye sjokkåpnet mot Grei, men noen flere scoringer ble det ikke for vestlendingene. 


Grei er over Lye fra start i andre periode og etter bare 54 sekunder smeller Hege Øiseth inn 3-1. Minuttet senere får Grei en utvisning for protest, men kjører offensivt. En duell i rundvant ender med at Martine Simonsen får en smell og må hjelpes av banen. Det var håndleddet som fikk seg en smell, mest sannsynlig et brudd. Spillet bølger videre og det drøyer litt med målene. Så gjør Lye en feil på et frislag i eget slott og dermed kan Rikke Enerly Selstad sette 4-1. Noen minutter senere får vi nesten en reprise, denne setter Celine Ripel inn til 5-1. Lye kjemper fremdeles hardt på alle baller og Grei får ingenting gratis. Gjestene må til slutt kapitulere en gang til før pause, Malén Simonsen klinker inn 6-1etter 16 minutter. Resten av perioden blir rotete og det blir pause igjen.

7O8A6237
Grei hadde etterhvert full kontroll på oppgjøret og vant med 12-1.
 

Grei kjører igjen hardt etter hvilen og etter fire minutter er det tid for feiring igjen, 7-1. Lye virker temmelig kjørte nå og Grei kan senke tempoet litt og fremdeles gjøre omtrent som de vil, og målene renner inn i Lyes mål ganske jevnt en periode. Grei slår av litt til og vinner komfortabelt 12-1. Lye skal ha kredit for at de aldri sluttet å kjempe, men må gi tapt for en bedre motstander. KAMPFAKTA

Sagene med enkel seier
Sagene hadde få problemer å slå Sarpsborg. Eliteseriens jumbo kjempet og slet men klarte aldri å skape spenning mot de siste sesongenes NM-finalister som til slutt vant 14-3. KAMPFAKTA

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.