NM: Tunet og Sveiva vant

7O8A6155
Tunet hadde få problemer med å vinne innledningskampen mot Bygdø/Monolitten i puljespillet for kvinner i formiddag. Seriemester Sveiva vant også sin innledende kamp mot Gjelleråsen.


Denne helgen skal vi få svar på hvilke lag som skal videre til semifinalene for damene. Gruppespillet går i Høyenhallen og Rommenhallen, og dagens første kamp går mellom Tunet og Bygdø/Monolitten. De har spilt tre kamper i serien denne sesongen og Tunet har vunnet alle med ganske overbevisende sifre, men nå er det cup, kan vi få tidlig overraskelse.

Tunet ut i hardt tempo og fester grepet, får en tidlig ledelse ved Rikke Ingebrigtsli Hansen som heller ikke overrasker. Tunet kjører videre i velkjent stil og dobler etter snaue ni minutter, 2-0 av Klara Löfgren. Bygdø/Monolitten er ikke spilt av lasset ennå og kjemper hardt for en redusering, har sjanser men klarer ikke å omsette. Gjestene holder følge med Tunet tempomessig men blir hengende litt etter i dueller og gjenvinning. Rett under to minutter gjenstår når Ingebrigtsli Hansen blir frispilt av Charlotta Hjorth og da står det 3-0 til hjemmelaget, som også står til pause.

7O8A6131
Charlotta Hjorth har begynt å finne formen og lå bak fem scoringer for Tunet. 

Andre periode starter brått for Tunet, 11 sekunder og Bygdø/Monolitten får straffe. Katharina Schimanski får Maiken Ellis ned og får rullet ballen under Tunet-målvakten men den ruller utenfor, da blir det ny sjanse i overtall istedet. Første minuttet skaper gjestene store sjanser men så tar Tunet over igjen og med to muligheter alene med keeper kunne Ingebrigtsli Hansen ha punktert kampen men nei, ingen av lagene får mål i overtallet. Tunet har alle på plass igjen og tar tilbake kampen. Fem minutter ut i perioden og det blir 4-0. Gjestene kjemper på men Tunet har mer fart og vinner stort sett alt av dueller og har god kontroll, midtveis kommer også 5-0. Nå virker det som om hjemmelaget skrur litt ned på tempoet og da kommer også finspillet. To kjappe scoringer av Emma Fagerhøi gir ledelse 7-0. Dette står til sirenen går og skuddstatistikken sier vel det meste om denne perioden, 22-0 Tunets favør.

7O8A6082
Katharina Schimanski var nære å sprekke nullen til Maiken Ellis på straffeslag.


Noe lavere tempo i starten på siste periode men uten at Tunet mister kontrollen. Bygdø/Monolitten kommer tidlig til to gode sjanser men det er Tunet som øker, 8-0 i det syvende minutt. Tunet øker tempoet litt og scorer jevnt og trutt slik at sluttsifrene blir hele 14-0. Altså ingen overraskelse i dagens første kamp med andre ord. KAMPFAKTA

Sveiva med storseier.
I Rommenhallen hadde Gjelleråsen lite å sette i mot seriemester Sveiva. Stovner-jentene vant med 11-2 og tok et stort skritt mot semifinaleplass. Kristine Næss Haug ble beste målscorer med fire scoringer. KAMPFAKTA

Alle resultater og kampfakta fra helgens NM-puljespill finner du her.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.