Sveiva tok første stikk

7O8A5850
Sandnes yppet seg men etterhvert ble det en komfortabel seier for Sveiva i den første kvartfinalen.

Første kvartfinale mellom Sveiva og Sandnes går av stabelen i kveld i Rommenhallen, der vil også den andre gå søndag ettermiddag. Det er best av fem og som vi har sett mange ganger tidligere; «cup er cup» og alt kan skje, men har en følelse av at Sveiva blir for sterke for Sandnes.

LES OGSÅ: Sveiva signerte landslagsspiller

Som vanlig når det er sluttspill blir ballen kjørt ut på banen av Sveivas kanskje største supporter Karl Wilhelm Faye-Hansen. Så er vi igang, Sveiva tar tidlig tak uten at det er i det største tempoet. Sandnes gjør som de pleier, kommer knallhardt i kontringer og har et par store sjanser men Sveivas målvakt Einar Helgerud er med. Sveiva slurver en del med pasninger og mottak og er heldige som ikke ligger under. Etterhvert får Sveiva bedre tak på det og anført av kaptein Sindre Bjerknes setter de kveldens første mål. Sandnes henger på og svarer temmelig fort, Jesper Engström kontrer og det er likt igjen. I 12 sekunder, da er Bjerknes der igjen og det er 2-1 til hjemmelaget. Det er flere store sjanser til Sveiva mot slutten og Brage Harby fullfører en kontring, snapper retur og kan trille inn 3-1 etter snaut 19 minutter. Det blir resultatet i første periode og lagene går i garderoben. 

7O8A5903
I den første pausen signerte Emilio Garcia en toårs kontrakt med Sveiva, han kommer fra nærmest fra Haugerud.


Sveiva har på ingen måte sluppet grepet og nå skrur de tommeskruene hardere til. Tidlig scoring til 4-1 når Billy Persson som tar retur nummer to inn i målet. Nå tenner det ordentlig til her, knallharde taklinger over hele banen og spillet bølger videre i høyt tempo frem til det gjenstår fire minutter av perioden, da får Sveiva overtall, men det rotes bort med protester og dermed er det spill fire mot fire. Det virker allikevel som om Sveiva har overtall, men de klarer ikke å omsette denne gangen. Med minuttet igjen kommer han igjen, kaptein Bjerknes, oppfatter situasjonen kjapt og får nødvendig meter til å sette ballen elegant under armen på keeper og dermed går vi til ny pause på 5-1 til Sveiva.

7O8A5898
Det ble som ventet tøft for Atle Laland Egeland og Sandnes i Rommenhallen. 


Siste periode starter også med et tidlig mål til Sveiva. Sandnes virker litt kjørte nå men biter tennene sammen og kommer tilbake. Kampen preges etterhvert av en del slurv og det løpes veldig mye begge veier. sveiva har flere store sjanser men det skal gå helt frem til det 16. minuttet før de igjen øker, 7-1 nå. Sandnes prøver å få til en sluttspurt men Sveiva svarer med å sette 8-1 i det siste minuttet og tar første stikk.

KAMPFAKTA Sveiva-Sandnes

Mot semifinale
Gjelleråsen ledet med to scoringer, men Slevik snudde og vant den andre kvartfinalen. Gjelleråsen skapte spenning med en redusering i starten av den tredje perioden men gjestene holdt unna og vant 7-4. Slevik leder 2-0 i kamper og kan avgjøre allerede på søndag. KAMPFAKTA

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.