NM: Dugnadsfest i Ekeberghallen

IMG 0821
Mens gode idrettsprestasjoner utspiller seg på parketten, jobber 150 frivillige funksjonærer på spreng for å skape årets største innebandy-fest på norsk jord.


Sveiva innebandyklubb har vært arrangør for NM-festen i Ekeberghallen de siste fire årene. Flere tusen mennesker tar turen innom hallen for å se favorittlaget kjempe om heder og ære. Bak kulissene jobbes det hardt for å gjøre opplevelsen så god som mulig.

- Vi begynner å bli rutinerte nå. Helgen har vært helt fantastisk, og jeg håper spillere og tilskuere er like fornøyde som oss. Responsen har utelukkende vært positiv, sier sjefen for arrangementet, Gunnar Bjørndahl-Riis til Assisten.

Bjørndahl-Riis har i likhet med de fleste funksjonærene et langvarig forhold til klubben. Bekjentskapet starter ofte gjennom barn, men flere har også blitt værende i klubben etter ende spillerkarriere.

- Alle som har et forhold til klubben setter av denne helgen til dugnadsarbeid. Det kan være alt fra mødre, fedre, besteforeldre og tidligere og nåværende spillere. Det er også folk som bidrar kun fordi de liker klubben. Vi setter utrolig stor pris på alle som bruker sin fritid til frivillig arbeid. Uten dem hadde dette rett og slett ikke vært mulig å gjennomføre. 

IMG 0819
Grillmaten var populær under NM-finalehelgen i Ekeberghallen. 

Planleggingen startet flere måneder i forveien. Mat skal kjøpes, utstyr og logistikk skal planlegges. Bjørndahl-Riis tror det er en grunn til at Sveiva får ansvaret av Bandyforbundet år etter år.

- Vi har over en lengere periode vist at vi tar oppgaven seriøst. Dette er en unik mulighet til å promotere Sveiva som innebandyklubb, i tillegg er dette en god inntektskilde for oss. Det går tilbake til den daglige driften av klubben.

Noen meter utenfor Ekeberghallen ligger Osloidrettens hus. På kjøkkenet i tredje etasje jobbes det på spreng for å tilberede mat til hundrevis av gjester som trenger noe å tygge på mellom kampene.

- Selv om det kan være slitsomt, er dette først og fremst en fantastisk helg for Sveiva. Alle som har et hjerte for klubben jobber sammen for å lage innebandy-fest. Det er en sosial arena der vi stifter bekjentskap på tvers av alder innad i klubben. Dette gjør at samholdet blir mye sterkere, sier kjøkkensjefene, Jorunn Øistad og Christina Næss Valbye. 

IMG 0828
150 frivillige var i sving for arrangøren Sveiva som for fjerde gang arrangerte NM-finalene i Ekeberghallen. 

Og innsatsen til de på kjøkkenet kan ingen klage på.

- Vi har bakt over 500 rundstykker og laget flere titalls gryter med mat. Selv om det er morsomt å være arrangør, er det greit at NM kun arrangeres én gang i året, ler kjøkkensjefene. 

Lederen for innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund har observerte arrangementet fra tribunen. Han var svært imponert over arrangørens innsats.

- Dette er et fantastisk arrangement. Sveiva har nok en gang prestert til terningkast seks, sier Egil Tanemsmo.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra innebandyavisen (tidligere Assisten.no) uten skriftlig tillatelse.