NM: Slevik knuste Greåker

finale menn217
Slevik kunne løfte NM-pokalen etter en maktdemonstrasjon i Ekeberghallen. Østfoldingene er Norges ubestridte mestere etter sitt sjette strake NM-gull.

 

Slevik brukte sesongens siste kamp til å bekrefte sin posisjon som Norges soleklare ener.  Greåker som i utgangspunktet skulle kunne gi Slevik kamp om NM-gullet, ble feid av parketten. Etter 60 minutter med NM-bandy stod det hele 10 - 5 til Slevik.

– Dette var utrolig morsomt. Å vinne foran fansen på denne måten er fantastisk. Dette skal vi nyte, sier Morten Bye, som var en av banens beste spillere til Assisten etter kampen.

Johan Åhlberg viste at tittelen som årets spiller i eliteserien ikke var noen tilfeldighet. Han drev tidvis Greåkers forsvarspillere til vanvidd med lekre detaljer og gode avslutninger. Stjernespilleren kunne notere seg for 3 mål, og var dermed helt avgjørende for Sleviks dominans.

Jeg er veldig fornøyd med årets sesong. Prestasjonene har vært jevnt gode fra start til slutt. Ingenting er bedre enn å krone den gode sesongen, både for meg og laget, med NM-gull, sier årets store spiller, Johan Åhlberg.

finale menn205

Fem scoringer ble ikke nok for Greåker og Lars Erik Torp i kveldens finale. 

Slevik har nå vunnet Norgesmesterskapet de seks siste sesongene. Rekken med titler setter på ingen måter en demper på gleden for de seiersvante østfoldingene.

- Absolutt ikke. Vi gjennomførte en veldig god kamp i dag. Jeg følte at vi hadde kontroll allerede tidlig i førsteperioden. Greåker ga selvfølgelig alt de hadde, men i dag var vi rett og slett veldig gode. Det er ikke mange som slår oss når vi spiller på denne måten, sier Bye. 

finale menn211
Johan Åhlberg var den første periodens store profil. 

Greåker og Slevik kjempet om seriegullet helt til siste kamp i årets Eliteserie. Rødtrøyene hadde store ambisjoner om revansje i NM-finalen, men svakt forsvarsspill ble helt avgjørende for sølvvinnerne fra Eliteserien.

- Dette var veldig skuffende. Vi hang ikke sammen i forsvarsspillet, og mot lag av Sleviks kaliber må det defensive spillet være på topp. Slevik har vært Norges beste lag i år, og fortjente å vinne både serien og NM. Vi må bruke ferien godt, og trene hardt for revansje neste år, sier Greåkers Lars Erik Torp til Assisten etter kampen.

Årets «double» gir Slevikspillerne flust av motivasjon. Mesterne ønsker å gjenta bedriften også neste sesong. 

- Man blir aldri lei av å vinne titler. Det er like morsomt hver eneste gang. Vi er en sulten gjeng som prøver å utvikle oss for hvert år. Nå skal vi nyte denne seieren i noen dager. Når ferien er over er alt fokus rettet mot nye trofeer, sier Sleviks tremålsscorer Bye.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.