NM: Alene på toppen

IMG 1110
Tunet kunne krone en lang sesong med både seriegull og NM-gull i dagens finale mot Sagene. De seiersvante jentene fikk kamp helt til døren.

 

Tunet og Sagene har vært de beste lagene denne sesongen. I dag møttes de til stjerneduell i Ekeberghallen. Seriemesterne måtte virkelig kjempe for NM-pokalen. Jentene fra Manglerud kjempet seg tilbake i kampen etter en rufsete åpning. Sagene ga alt i sluttminuttene, knallsterkt forsvarsspill sikret «the double» for Tunet. Finalen endte til slutt 4-3.

– Dette var helt fantastisk. Sagene gjorde det vanskelig for oss, men vi klarte å holde konsentrasjonene gjennom tre perioder. I dag skal forsvarspillerne ha mye av æren for seieren. Jeg har ikke telling på hvor mange skudd de blokkerte i sluttminuttene, sier den nybakte norgesmesteren, Live Fosmark til Assisten.

IMG 1247
Doble gull for Live Fosmark og Tunet denne sesongen. 

Emma Fagerhøi ble den store helten for Tunets J16 lag i gårsdagens finale. I seniorfinalen spilte hun også en sentral rolle. Med ett mål og flere gode involveringer var hun svær delaktig i Tunets Seier.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Denne helgen har vært helt fantastisk. Vi spilte en solid kamp i dag. Alle jobbe knallhard hele veien, og selv om Sagene åpnet bra, klarte vi å komme tilbake. Jeg er stolt over å spille sammen med så mange fantastiske jenter, sier stortalentet.

Sagene på sin side var langt fra fornøyd med resultatet. Mia Østerhaug ble av juryen kåret til Sagenes beste spiller i finalen. Hun mener de kunne tuktet Tunet for gullet.

– Det ble en lang stillingskrig der Tunet utnyttet mulighetene best. Vi hadde skikkelig troa på gull, men når vi ikke maktet å sette sjansene ble det vanskelig. Tunet har vært det beste laget denne sesongen. Det er bare å gratulere.

finale kvinner185
Mia Østerhaug og Sagene sleit med å omsette sjansene i dagens finale. 

Selv om Tunet har stukket av med begge pokalene denne sesongen, blir det på ingen måte en hvilepute. Fosmark mener troppen er svært motivert for en ny sesong.

– Nå skal vi nyte denne seieren, men i morgen starter forberedelsene til neste sesong. Vi har lagt en langsiktig plan som ser ut til å bære frukter. Vi akter å beholde posisjonen som Norges beste damelag i mange år fremover.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.