NM: Tunet tok “the double“

IMG 1014
Tunet vant en jevn og spennende kamp mot Sagene da NM-finalen for kvinner ble avgjort i ettermiddag. 

 

Selv om mange mennesker har tatt turen til Ekeberghallen er det ikke fullsatt. 828 tilskuere er tilstede for å være vitner til dagens første NM-final. Tunet, som vant årets eliteserie, må sies å være favoritter før dagens NM-finale. Sagene har levert en svært god sesong med andreplass i serien.

Selv om Tunet er favoritter er det Sagene som tar føringen i kampen. Allerede etter 50 sekunder sender Gitte Martinsen Sagene i føringen. Sentrums-jentene gir seg ikke med det, Stina Sørensen legger på til 2-0 bare minutter senere. Tunet samler seg etter sjokkstarten og reduserer til 2-1 ved Tina Lundmark. Tempoet faller betraktelig utover i perioden. Begge lagene forsvarer seg bra, og tiden mellom de store målsjansene blir lengre og lengre. Sagene vinner den første perioden 2-1. Etter den forrykende finalestarten ble det 15 minutter med stillingskrig. Begge lagene ser ut til å selge seg dyrt i årets NM-finale.

Tunet utligner allerede etter to minutter av midtperioden. Heidi Rød sender ballen kontant i nettaket bak en sjanseløs målvakt i Sagene-buret. Det er ingen tvil om at dette er de to beste lagene fra årets sesong. Det er høyt nivå på både målvakter og forsvarspillere og så langt ser det ut til at individuelle prestasjoner må til for å ta ledelsen. Stillingskrigen fortsetter. Svært sjansefattig midtperiode så langt. Tunets målvakt, Live Fosmark, virker svært solid med flere klasseredninger. Sagene må virkelig finne fram det beste av avslutningsferdigheter for å overliste sisteskansen. Sagene har ballen mest, mens Tunet ser ut til å satse på overganger. Tunet går opp i ledelsen etter klabb og babb i Sagenes forsvar. Gårsdagens store spiller i J16 finalen, Emma Fagerhøi, setter inn Tunets tredje skåring for dagen. Tunet går seirende ut av midtperioden. Stillingen er 3-2 til seriemesterne. Sagene har levert gode avslutninger tidligere i år, men klarer jentene med sebra-draktene å innhente forspranget?

Tunet øker ledelsen til 4-2. Stjernespilleren Charlotta Hjorth flikker ballen utagbart i vinkelen. Sagene må virkelig jobbe for å innhente dette og svarer umiddelbart: Mia Østerhaug fyrer av fra langt hold og ballen sniker seg inn i hjørnet. Stillingen er nå 4-3 og kampen livner til igjen. Skåringen ser ut til å gi Sagene fornyet energi. Bare en meget opplagt Live Fosmark i Tunet-målet står i veien for utligning. Fremdeles helt åpent når det gjenstår ti minutter. Spillet bølger fram og tilbake, men avslutningene er for unøyaktige. Det kan se ut som at Sagene merker kjøret da Tunet har mye ball og skaper de største farlighetene. Sagenes supportere prøver hjelpe laget, men Tunet er fremdeles det førende laget. Sagene tar timeout. Nå må noe skje om de skal ha muligheten til å kapre NM-gullet. To minutter igjen av kampen. Sagene setter inn en sluttspurt, men Tunet holder unna. Tunet vinner til slutt finalen 4-3 og kan avslutte sesongen som dobbeltmestere.

IMG 1373

Tunet-Sagene 4-3 (1-2,2-0,1-1)
Ekeberghallen, 808 tilskuere

0-1 (00.51) Gitte Martine Lundh Martinsen (Ida Karevold)

0-2 (02.42) Stian Sørensen (ua)

1-2 (06.48) Tina Lundmark (Andrea Wilhelmsen)

2-2 (22.01) Heidi Rød (ua)

3-2 (37.21) Emma Fagerhøi (Rød)

4-2 (40.50) Charlotta Hjorth (Marie Wolf)

4-3 (42.01) Mia Østerhaug (Hilma Thofte)
U2 (48.15) Lundh Martinsen (ulovlig dytt)
Skudd: 22-21 (5-8,8-6,9-7)
Dommere: Monge/Johansen

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.