NM: Femte strake finalen

IMG 0249
Sagenes Hilma Thofte spiller sin femte strake NM-finale og kan ta gull med sin tredje klubb i ettermiddag.


Hun har spilt har spilt fem strake finaler med tre ulike klubber. I ettermiddag kan Hilma Thofte vinne NM-gull med sin tredje klubb og gleder seg til første duell i Ekeberghallen.
– Det er sluttspillet man ser fram til under sesongen, så det er naturligvis artig at jeg har lyktes å komme hele veien til finale flere sesonger på rad. Det er noe spesielt å være med på og utviklingen som har vært i og er i Sagene, der vi gått fra å vært et lag som kriger i bunn til å bli et topplag. De andre lagene jeg har spilt på har vært topplag allerede, mens i Sagene har vi jobbet oss til å bli et topplag med de samme spillerne som var med da vi var et bunnlag, det gir en spesiell følelse, sier Thofte til Assisten.


Nå jakter hun og Sagene revansje for forrige sesongs finaletap og møter Tunet som vant seriegullet med en knapp margin tidligere i vår.
– Det har vært små marginer som har avgjort toppkampene i år, og det er veldig motiverende til forskjell fra tidligere sesonger. Jeg vet ikke om jeg vil kalle det at vi er revansjelystne, nå som vi tatt oss til finale har vi bare en ting i tankene uansett tidligere resultater. 


IMG 9117
Sølv i serien og NM-finale for Sagene denne sesongen, kan de krone sesongen med NM-gull?

Sagene har tatt store skritt de siste sesongene og det er forsvarsspillet som gjort Oslo-klubben til et av landets beste lag i eliteserien for kvinner.
– Vi har utviklet forsvarspillet vårt ytterligere fra forrige sesong, og per dags dato har vi seriens beste forsvarsspill synes jeg. Vi har en målvakt som egentlig hører hjemme i SSL og i tillegg har vi en jevn tropp der alle kan stå fram på banen, det viste vi fint frem under hele kampserien i semifinalen. 


De føler seg godt forberedt til finalen men har ikke gjort noe større endringer selv om det skal spilles om gullmedaljer og kongepokal i dag. 

– Vi har ikke ladet opp til finalen noe annerledes enn vi pleier å gjøre en helt vanlig kampuke. Selvfølgelig er en finale litt mer spesielt enn en vanlig seriekamp, men vi prøver alltid å ha samme fokus uansett hva for kamp vi skal spille.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.