NM: Knusende seier for Greåker/Fredrikstad

IMG 0304
Det nykomponerte laget, Greåker/Fredrikstad, feide Tunet av parketten i NM-finalen for G19. Cato Glenge ble den store helten med fem skåringer. 

 

Østfoldingene åpnet NM-finalen i et forrykende tempo, og allerede etter 47 sekunder hadde de skåret to mål. Den gode åpningen rystet Tunet, og etter førsteperioden var stillingen hele 3-1 til Greåker/Fredrikstad.

- Vi spilte i perioder veldig god bandy, spesielt i åpningen. Jeg tror Tunet ble sjokkerte over den høye intensiteten i spillet vårt, og det var helt klart planen, sier kampens store spiller, Cato Glenge.

Guttene fra Manglerud ville ikke gi seg uten kamp. I midtperioden reduserte Tunet to ganger, før Cato Glenge nok en gang satte ballen i nettet. Sisteperioden ble en ren parademarsj for Østfoldingene. Målene rant inn, og Tunet virket å gi slipp på håpet om NM-gull. Stillingen ble til slutt 9-4 til Greåker/Fredrikstad. Cato Glenge ble av juryen kåret til rødtrøyenes beste spiller.

- Det var mange som spilte en god kamp i dag, men i slike kåringer er det målene som teller. Jeg må bare takke gode lagkamerater for oppvartning, de fortjener like mye skryt som meg, sier storscoreren.

IMG 0160
Martin Lilleby og Bendik Bærø i duell i G19-finalen. 

Tunet måtte se seg slått av det sammensatte laget fra Østfold. Til tross for de stygge sifrene var ikke Tunets beste spiller, Bendik Bærø, veldig skuffet etter kampslutt.

- Vi visste at dette kom til å bli en veldig vanskelig oppgave. Greåker/Fredrikstad har flere eliteseriespillere i troppen, samtidig som vi mangler litt rutine. Vi yppet oss lenge, men kreftene rant ut mot slutten. Vi hadde rett og slett ikke mer sprut i beina, sier unggutten.

Greåker/Fredrikstad fikk kritikk i forkant av NM-finalen for sammenslåing av de to lagene. Martin Lilleby, som var en av finalens giganter, mener de ikke lot seg påvirke.

- Vi er en vennegjeng som vinner sammen. Vi bryr oss overhodet ikke om at noen mener vi drar fordeler av sammenslåingen. NM-gull er stor stas, og vi nyter det maksimalt, sier en fornøyd norgesmester til Assisten.

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.