NM: Sarpsborg ga Tunet kamp om gullet

j16 finale149
Tunet kunne nok en gang løfte NM-pokalen etter seieren over Sarpsborg i J16-finalen. Etter tre strake gull, måtte Tunet virkelig kjempe for trofeet denne gangen.

 

Tunet var storfavoritter før J16 finalen mot Sarpsborg i Ekeberghallen. De regjerende mestrene måtte kjempe helt til siste slutt for den gjeve gullmedaljen. Etter en knallsterk midtperiode la jentene fra Manglerud grunnlaget for nok et NM-trofé. 

- Dette var helt rått. Vi spilte akkurat slik vi ønsket gjennom hele kampen. Selv om Sarpsborg har utviklet seg mye det siste året, følte jeg at vi hadde kontroll hele veien. Vi beviste nok en gang at vi er best i klassen, og det er utrolig deilig, sier Tunets beste spiller, Emma Fagerhøi til Assisten. 

Det var ingen forrykende åpning på kampen. Begge lagene spilte balansert og kontrollert bandy i førsteperioden. Lagene gikk til pause med stillingen 1-1 etter en sjansefattig åpning. I midtperioden var det et helt annet Tunet-lag som entret parketten. De tok over kampen, og økte ledelsen til 4-2 før sisteperioden. Selv om Sarpsborg satte inn en sluttspurt i sluttminuttene var seieren aldri truet for de regjerende mestrene. Kampen endte til slutt med 6-4 seier til Tunet.

- Vi hadde mange unge og urutinerte spillere i troppen, noe som kunne slå ut begge veier. Heldigvis klarte vi å sette sjansene i de gode periodene. Det var utrolig deilig, sier Fagerhøi.

j16 finale148
Emely Thorsen scoret to ganger i finalen mot Tunet. 

Til tross for tapet var Sarpsborgspillerne langt fra skuffet. Emely Thorsen, som skåret to mål og hadde en assist, var veldig fornøyd med innsatsen i finalen.

- Vi har trent utrolig bra det siste året. Tunet har tidligere dominert kampene vi har spilt mot dem, denne gangen var vi fullt på høyde. Vi møter det beste laget i denne klassen, og med flere skader på egne spiller kan vi ikke være misfornøyd med resultatet. Slike finaler er utrolig stas. Stemningen og rammen rundt kampen var fantastisk. Vi depper absolutt ikke etter dette, sier Thorsen etter kampen. 

(C) All rights reserved - ikke bruk materiale fra Assisten.no - innebandyavisen uten skriftlig tillatelse.