Sarpsborg med sjokkseier

KH 4072
Sarpsborg ødela festen for serietoer Grei da de svært overraskende vant i den siste serierunden. 

Grei får en drømmestart på oppgjøret mot Sarpsborg og scorer allerede etter minuttet, da Celine Ripel setter opp Miku Kato og den japanske senteren scorer sikkert. Gleden blir kortvarig for serietoeren da Tuva Aube Heibnes er våken foran mål og utligner bare halvannet minutt etter. Grei har et spillemessig overtak men klarer ikke å sette ballen i mål da sjansene byr seg. Hjemmelaget Sarpsborg henger godt med og har også de sine muligheter i en periode som ender uavgjort. 

KH 3583
Tuva Aube Heines var Sarpsborgs store spiller i dagens seier mot Grei, der hun scoret to mål og lå bak et tredje. 


Grei fortsetter å styre spillet i den andre perioden, og til tider blir Sarpsborg trykket godt ned i egen sone. Halvveis i perioden får de endelig hull på byllen da Diana Isjomina får for god tid og kontrollert sender Grei opp i ledelsen. Perioden ser ut å ende med ledelse for gjestene, men plutselig eksploderer det i Skjeberghallen. Ida Marie Svendsen får litt rom og prikkskyter inn utligningen med minuttet igjen av perioden, og bare 27 sekunder senere får Aube Heines fri bane og selv med avventende straffeslag på gang, finner Aube Heines nettmaskene for andre gang i kampen og sender hjemmelaget til pause med 3-2 ledelse.

KH 4323
Selv om det ble tap i dagens kamp kunne Grei smile for seriesølv i årets sesong. 


Den tredje perioden begynner som de to foregående, Grei har mest ball men nå sliter Oslo-jentene med å spille seg til de store sjansene. Det gjør hjemmelaget som er giftige da de klarer å ta seg oppover i banen, og ballen smeller i tverligger og sjansene blir alt giftigere. Halvveis i perioden bryter Emilie Sundnes et oppspill og får god plass i slottet, skuddet hamrer sarpingen kontant i nettet og sender hjemmelaget opp i 4-2 ledelse. Grei gjør det de kan for å komme tilbake, de bytter keeper og tar timeout. Men det hjelper ikke, for nå er det Sarpsborg for alle pengene og med to minutter igjen faller avgjørelsen da Andrea Tandberg setter en retur og fastsetter sluttresultatet til 5-2. Et svært overraskende resultat da Sarpsborg slitt voldsomt mot Grei etter at de rykket opp i eliteserien. Etter kampen fikk Grei sine velfortjente medaljer for årets seriesølv, og neste helg venter NM-puljespill i Oslo. 

Sarpsborg-Grei 5-2 (1-1,2-1,2-0)
Skjeberghallen, 58 tilskuere

0-1 (01.03) Miku Kato (Celine Ripel)
1-1 (02.39) Tuva Aube Heines (Andrea Tandberg)
U2 (28.10) T. Aube Heines (gjentatte forseelser)
1-2 (31.34) Diana Isjomina (Eline Dagestad)
2-2 (38.56) Ida Marie Svendsen (Karen Aube Heines)

3-2 (39.23) T. Aube Heines (ua)

4-2 (50.17) Emilie Sundnes (ua)
5-2 (58.01) Tandberg (T. Aube Heines)
Skudd: 17-26 (4-11,7-10,6-5)
Dommere: Eliassen/Sørensen